Augstdzimuši četrkājainie mīluļi un aizraujoši šovi izstādē “Latvijas uzvarētājs 2022”

Portāls nra.lv 7.jūnijs 2022, 11:31
 
Publicitātes foto
18. un 19. jūnijā Ķīpsalā notiks starptautiskā suņu un kaķu izstāde „Latvijas uzvarētājs 2022”, kurā vienkopus būs aplūkojami simtiem dižciltīgu visdažādāko šķirņu augstdzimuši mīluļi no 14 valstīm. Īpaši apmeklētājiem – paraugdemonstrējumi un šovi, kā arī plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija.

Populāras un retas šķirnes

Publicitātes foto

Par galveno titulu “Latvijas uzvarētājs 2022” Ķīpsalā kopumā abās izstādes dienās sacentīsies 2500 suņu no 14 valstīm, turklāt pārstāvētas būs 236 šķirnes no 400 Starptautiskajā kinoloģiskajā federācijā reģistrētajām. Vissīvākā konkurence gaidāma šeltiju, Velsas pembrokkorgiju, Stafordšīras bulterjeru, labradoru, kavaliera karaļa Čārlza spanielu, krievu vējasuņu un vipetu ringos. Uz godalgotajām vietām pamatoti cer arī reto šķirņu pārstāvji - aktīvais, gudrais Austrālijas kelpijs, milzīgais Kangalas aitusuns, kam saknes meklējamas Turcijā, broholmers jeb Dānijas mastifs, aktīvais Ibisas dzinējsuns, Vandejas lielais asspalvainais basets, temperamentīgā Jakutijas laika, mazais, baltais Boloņas sunītis un sportiskais Polijas kurts. Visas šīs šķirnes Latvijā vēl nav reģistrētas, tomēr šādās lielās un prestižās izstādēs šie retumi ir apskatāmi.

Atraktīvi paraugdemonstrējumi un aizraujoši šovi

Pozitīvas emocijas apmeklētājiem nodrošinās bagātā pasākumu programma. Līdzās suņu vērtēšanai ringos apmeklētāji varēs skatīties aizraujošus suņu paraugdemonstrējumus un šovus, lai novērtētu gan četrkājaino draugu gudrību un atjautību, gan atraktīvā veidā iepazītos arī dažādām suņu šķirnēm.

Publicitātes foto

Ieskats kanisterapijā jeb kopīgās suņa un bērna rotaļās, vācu aitusuņu, Kaukāza aitusuņu, retrīvera paklausības paraugdemonstrējumi un triki, desmitgadīga bērna un Bavārijas asinspēdu dzinējsuņa sadarbība - to visu būs iespēja redzēt sestdienā, 18. jūnijā. Savukārt svētdien, 19. jūnijā, apmeklētāji ir aicināti vērot aizraujošas un krāšņas nacionālās sacensības fŗīstailā jeb sacensības suņu dejās mūzikas pavadībā no iesācēju līdz pat profesionāļu līmenim. Lai uzvar labākais!

Abās izstādes dienās Ķīpsalā interesenti varēs iepazīties arī ar atraktīvām Vandejas mazā asspalvainā baseta, Noričas terjera, ņūfaundlendiešu un sanbernāru šķirņu prezentācijām. Seko līdzi programmai!

Kaķu skaistumkonkursi

Arī minku mīļotājiem būs ko redzēt! Ķīpsalā starp 300 dižciltīgajiem Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Somijas kaķiem notiks titula “Latvijas uzvarētājs 2022” izcīņa. Šo goda titulu iegūs tikai katras šķirnes labākais pieaugušais runcis un kaķene, bet noslēgumā visu klašu čempioni sacentīsies par izstādes absolūtā uzvarētāja titulu. Lai arī minči nevar lepoties ar tik varenu šķirņu daudzveidību kā suņi (pavisam pasaulē ir tikai mazliet vairāk nekā 40 kaķu šķirnes), Ķīpsalā to būs vairāk nekā 20.

Publicitātes foto

Apmeklētāji varēs vērot arī kaķēnu, junioru un kastrātu ringus, sekot līdzi šoviem, kuros piedalīsies sprogainie rekss kaķi, tabby kaķi jeb minči, kuru kažociņu rotā svītras. Būs arī aborigēno kaķu šķirņu, kas veidojušās dabīgas mutācijas rezultātā, šovs. Bet īstas odziņas minču mīļotājiem būs Menas jenotveidīgo kaķu specializētā izstāde un īsspalvaino skotu nokareno ausu kaķu specializētā izstāde. Nāc vērot kaķu vērtēšanu un atraktīvos šovus jau 18. un 19. jūnijā Ķīpsalā! Seko līdzi programmai!

Vēlies četrkājaino draugu? Nāc un uzzini visu par kāroto šķirni!

Ja vēl esi sava četrkājainā drauga meklējumos, izstāde ir īstais brīdis, lai iepazītos ar kaķu un suņu šķirņu daudzveidību, turklāt Ķīpsalā plaši būs pārstāvēti dažādi šķirņu suņu klubi, kas savos stendos interesentus aicinās konsultēties par suņu šķirni, turēšanas specifiku un veselības jautājumiem. Ikviens varēs uzdot jautājumus un saņemt kompetentas atbildes.

Labākais tavam mīlulim!

Paralēli suņu un kaķu izstādei būs arī plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija, kur par izdevīgām cenām varēs iegādāties gan suņu un kaķu barību un kārumus, gan kakla siksnas, pavadas, drēbītes, rotaļlietas un citas preces. Tāpat ikviens interesents varēs saņemt profesionāļu padomus dzīvnieku barības izvēlē un ieteikumus mīluļa veselības uzlabošanai. Palutini savu mīluli!

Izstādi “Latvijas uzvarētājs” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas felinoloģijas asociāciju “Felimurs”. Suņu izstādes sponsors - “DINO ZOO”, kaķu izstādes sponsors - “Zooserviss”.

Vairāk: www.bt1.lv/latwinner/

Seko līdzi izstādes jaunumiem: www.facebook.com/petexpo.lv/ un www.instagram.com/petexpo.latvia/

Norises vieta un laiks:

Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā

18. jūnijā no 10.00 līdz 18.00

19. jūnijā no 10.00 līdz 17.00

Ņem vērā! Ja vēlies apmeklēt izstādi kopā ar savu suni, kas nepiedalās izstādē, pirms biļešu iegādes pie Izstāžu centra 11. vārtiem būs jāuzrāda suņa veterinārā apliecība, kā arī jāiziet veterinārā kontrole.

Biļešu cenas:

Pieaugušajiem - 4,00 EUR

Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!

Bērniem no 5 līdz 18 gadiem - 3,00 EUR

Studentiem, pensionāriem, invalīdiem - 3,00 EUR

Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm - Ģimenes biļete - 10,00 EUR (2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni)

Autostāvvieta visas uzturēšanās laikā - 3,00 EUR

* Biļetes iepriekšpārdošanā internetā lētāk: www.bt1.lv/latwinner/?link=00600010

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas