Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas ostā atklāts vairāk nekā miljonu eiro vērts saules paneļu parks

© Publicitātes foto

Saules paneļu parka izveidē Rīgas ostā SIA "Baltic Container Terminal" investējusi vairāk nekā vienu miljonu eiro, informē Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola.

Viņa norāda, ka tādējādi uzņēmums ar saules enerģiju aizvietos daļu no uzņēmuma darbībai nepieciešamā elektroenerģijas apmēra. Uz uzņēmuma teritorijā esošās noliktavas jumta 11 600 kvadrātmetru platībā ir izvietoti 1974 saules paneļi. Elektrostacijas invertoru kopējā jauda ir 0,875 megavati (MW).

Tāpat Ozola informē, ka projekta ietvaros "Baltic Container Terminal" ir izbūvēta un sākusi darbu jauna transformatoru apakšstacija. Tajā pagaidām ir viens 1000 kilovoltapmēru (kVA) transformators, taču paredzēta vieta arī otram transformatoram, jo uzņēmums plāno izbūvēt vēl vienu saules paneļu parku.

"Baltic Container Terminal" saules paneļu parks ir otrā zaļās enerģijas ražotne, kas sākusi darbu Rīgas ostas teritorijā.

Uzņēmumā SIA "Kronospan Riga" aptuveni 3,3 hektāru platībā jau darbojas saules elektrostacija ar uzstādīto saules paneļu jaudu 4,61 MW, kas nodrošina enerģiju uzņēmuma vajadzībām.

Vienlaikus zaļās enerģijas projekts ir sākts arī ostas uzņēmumā "Rīgas universālais termināls", uz uzņēmuma ēkas jumta paredzot izveidot saules paneļu parku ar plānoto jaudu 250 kilovati (kW).