Rīgā aiztur jaunieti bez tiesībām, kurš traucies ar ātrumu 238 km/h (video)

Ziņu aģentūra LETA 12.oktobris 2021, 16:45
 
Valsts policija
Valsts policija (VP) aizvadītajā naktī sodījusi kādu jaunieti, kurš bez tiesībām pa Dienvidu tiltu braucis ar ātrumu 238 kilometri stundā, informēja VP.

Neilgi pēc pusnakts Ceļu policijas bataljona darbinieki patrulējot pamanīja kādu "Audi" markas automašīnu, kas traucās pa Dienvidu tiltu Ziepniekkalna ielas virzienā. Policijas automašīnas radars konstatēja, ka automašīna braukusi ar ātrumu 238 kilometri stundā apdzīvotā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 70 kilometri stundā.

"Audi" vadītājs, pamanot, ka ir pieķerts pārkāpuma veikšanā, pakāpeniski samazināja braukšanas ātrumu un vēlāk Ziepniekkalna ielā policisti automašīnu apturēja.

Likumsargi, pārbaudot spēkrata vadītāja identitāti, konstatēja, ka pie "Audi" stūres bija sēdies 1997.gadā dzimis jaunietis. Pārgalvīgajam spēkrata vadītājam noformēti vairāki administratīvo pārkāpumu lēmumi. Par tik bīstamu ātruma izvēli piemērots maksimālais sods - 680 eiro. Tāpat spēkrata vadītājam piemērots 570 eiro naudas sods par auto vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Likumsargi arī konstatēja, ka transportlīdzeklim nav iegādāta tā īpašnieka obligātā civiltiesiskā apdrošināšana, kā arī nav izieta valsts tehniskā apskate un tas nav reģistrēts noteiktā kārtībā. Par šiem trim ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem kopumā tika piemērots 380 eiro naudas sods.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas