FOTO: Latvijas austrumos šodien bauda īstu ziemu; soctīklos dalās ar sniegotām ainavām

Portāls nra.lv 27.februāris 2020, 11:48
 
Ekrānuzņēmums no Instagram/visitaluksne
Metereologi jau prognozēja, ka šodien daudzviet Latvijā beidzot būs gaidāma stipra snigšana. Soctīklos cilvēki aktīvi dalījušies ar foto un video, kuros redzama prāvā sniega kārta Latgalē.
Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts austrumos izsludinājis oranžā līmeņa brīdinājumu.

Sociālās vietnes "Instagram" profilā "breaking.lv" norādīts, ka uz Gulbenes - Madonas ceļa ir apgrūtināta braukšana. "Smiltene notikuši 2 ceļu satiksmes negadījumi. Satiksme apgrūtināta visā Vidzemes ziemeļaustrumu pusē, " informē profils.

View this post on Instagram

A post shared by Breaking Latvia (@breakinglv) on

Kā norāda "Breaking.lv", Gulbenē no rīta uzsnigusi 9 centimetrus bieza sniega kārta un snigšana turpinās.

Ziņu aģentūra LETA ziņo, ka Gulbenē, mitējoties snigšanai, sniega sega nedaudz saplakusi - tās biezums sarucis no desmit līdz deviņiem centimetriem. Atbilstoši AS "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartē publicētajiem datiem reģionā uz ziemeļiem no Gulbenes plkst.11 bija reģistrēti 80 avārijas atslēgumi elektrolīnijās.

View this post on Instagram

A post shared by Breaking Latvia (@breakinglv) on

Arī Alūksnes iedzīvotājus iepriecinājuši ziemīgie skati. Ceturtdien līdz plkst.11 sniega segas biezums Alūksnē pieaudzis no viena līdz 16 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

View this post on Instagram

A post shared by Alūksnes tūrisma informācija (@visitaluksne) on

View this post on Instagram

A post shared by DTP Latvijā (@dtp_latvija) on

View this post on Instagram

A post shared by Juta Paļule (@jutapalule) on

Jau ziņots, ka Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts austrumos izsludinājis oranžā līmeņa brīdinājumu, sniega sega vietām var sasniegt 16 centimetru biezumu.

Stipra snigšana turpinās vietām valsts galējos ziemeļaustrumos - galvenokārt Igaunijas pierobežā. Sniega dziļums Igaunijā dažviet pārsniedzis 30 centimetru.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka valsts galējos ziemeļaustrumos sniega segas biezums ceturtdien vietām sasniegs 20 centimetrus.

Nelieli vai īslaicīgi nokrišņi ceturtdien ir Latvijas lielākajā daļā.

Cita nokrišņu zona ceturtdien saglabāsies Kurzemē un izpletīsies uz austrumiem, skarot Zemgali un Rīgas pusi. Debesis pārsvarā segs mākoņi, saulainākā diena gaidāma Vidzemes dienvidrietumos, Sēlijā un Daugavpils pusē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas