Īrijas tiesa soda indieti un latvieti par fiktīvām laulībām

Ziņu aģentūra LETA 16.maijs 2018, 12:53
 
F64
Indiešu uzņēmējam un viņa fiktīvajai sievai no Latvijas tiesa otrdien Īrijā piespriedusi nosacītu sodu par fiktīvu laulību, vēsta Īrijas ziņu vietne "BreakingNews".
Rezultātā viņš 2012.gadā apprecējās ar Beikmani, kura bija ieradusies Īrijā darba meklējumos un bija viegli manipulējama.

29 gadus vecais Pankajs Pandejs un 29 gadus vecā Dace Beikmane tika aizturēti pirmdien Dublinā plašākas policijas operācijas ietvaros, tiesībsargājošajām iestādēm vēršoties pret imigrācijas noteikumu pārkāpējiem un fiktīvām laulībām.

Pandejs, kuram fiktīvās laulības atļāva palikt Īrijā, atvēris tur piecus ātrās ēdināšanas restorānus "Subway" un vienu "Four Star Pizza" filiāli. Viņa uzņēmumos nodarbināti 30 cilvēki.

Pandejs ieradās Īrijā ar studentu vīzu 2006.gadā un vēlējās palikt šajā valstī arī pēc studiju beigām, tādēļ izvēlējās fiktīvas laulības, samaksājot par tām "koordinatoram" aptuveni 7000 eiro. Rezultātā viņš 2012.gadā apprecējās ar Beikmani, kura bija ieradusies Īrijā darba meklējumos un bija viegli manipulējama, liecina Dublinas apgabala tiesā izskanējusī informācija.

Pāris mēnešus pēc fiktīvajām laulībā Beikmane devās prom un kopš 2013.gada dzīvo Anglijā kopā ar savu līgavaini.

Taču šonedēļ Beikmane atgriezās Īrijā, lai kopā ar Pandeju "atrādītos" varasiestādēm un varētu turpināt fiktīvo laulību.

Abi apsūdzētie atzina savu vainu apsūdzībās par stāšanos fiktīvā laulībā.

Lūdzot tiesu būt iecietīgai, Pandeja advokāts norādīja, ka viņa klients bija ieradies studēt un studijas pabeidzis, un uzsācis sekmīgu uzņēmējdarbību, kā arī tagad ir pieteicies pilsonībai.

Beikmanes advokāte savukārt vērsa tiesas uzmanību uz faktu, ka viņas kliente bijusi viegli ietekmējama un ieradusies Īrijā darba meklējumos.

Lielāko finansiālo labumu šajā krāpšanā saņēmis "koordinators", kurš organizēja fiktīvās laulības.

Prokuratūra akceptēja advokātes argumentus, ka Beikmane bijusi viegli ietekmējama un slikti runā angliski.

Kopš pārcelšanās uz Angliju viņa strādājusi par sviestmaižu pakotāju.

Policijas īstenotās operācijas ietvaros aizturēti vairāki cilvēki, no kuriem vairumam piespriests nosacīts sods.

Tiesa piesprieda Pandejam nosacītu četru mēnešu cietumsodu, bet Beikmanei - divu mēnešu nosacītu cietumsodu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas