Rīgā kāds vīrietis internetā mēģina pavedināt 14 gadīgu meiteni

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 11.maijs 2018, 12:19
 
F64
Valsts policijas (VP) amatpersonas Rīgas rajonā aizturējušas 1981.gadā dzimušu vīrieti, kurš interneta portālā izteicis intīma rakstura piedāvājumus 14 gadus vecai meitenei.
Veicot izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka vīrietis bija uzsācis saraksti ar nepazīstamu meiteni kāda portāla iepazīšanās sadaļā, kur iesaistījis viņu seksuāla rakstura tēmu apspriešanā, kā arī pamudinājis stāties ar viņu seksuālās attiecībās. Tāpat vīrietis bija aicinājis meiteni uzņemt un viņam e-pastā atsūtīt savu kailfoto. Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis ir apzinājies, ka meitene ir nepilngadīga.

Vīrietis, kurš agrāk nebija nonācis policijas redzeslokā, tika aizturēts savā dzīvesvietā. Veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, policisti izņēma datu nesējus. Šobrīd tiek veikta to satura pārbaude.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 162.panta pirmās daļas, par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā, Krimināllikuma 162.1 pirmās daļas, par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās vai šādas personas pamudināšanu tikties ar mērķi izdarīt seksuālas darbības vai stāties dzimumattiecībās, izmantojot informācijas vai komunikācijas tehnoloģijas, ja to izdarījusi pilngadīga persona, kā arī pēc Krimināllikuma 166.panta ceturtās daļas, par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pamudināšanu piedalīties pornogrāfiska rakstura materiāla izgatavošanā.

Vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas