Ludzā pie kāda vīrieša atrod nelikumīgus šaujamieročus

Portāls nra.lv 16.aprīlis 2018, 18:33
 
Valsts policija
Cīnoties ar šaujamieroču un to būtisko sastāvdaļu nelikumīgu apriti, Valsts policija regulāri veic dažādus operatīvus un preventīvus pasākumus. Pagājušās nedēļas beigās realizējot operatīvi iegūto informāciju, Ludzas iecirkņa policisti konfiscēja vairākus nelikumīgi glabātus šaujamieročus, ka arī aizdomās par saistību ar nelikumīgu šaujamieroču glabāšanu aizturēja Ludzas novada iedzīvotāju.
VP Ludzas iecirkņa policisti ieguva informāciju, ka Ludzas novada Isnaudas pagastā, iespējams, notiek nelikumīga šaujamieroču glabāšana. Informācijas pārbaudei tika ierosināts kriminālprocess, kura ietvaros realizēts operatīvo pasākumu komplekss. 2018.gada 13.aprīlī likumsargi veica kratīšanu kāda 1959.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā. Apskatot aizdomās turētā māju, policisti konstatēja, ka tajā tiek glabāti nelikumīgi ieroči. Kopumā kratīšanas laikā konfiscēti trīs nereģistrēti un nelikumīgi glabāti medību šaujamieroči. Turpat notikuma vietā aizturēta arī iespējamā vainīgā persona.

Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt aizturētajam par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Jāpiebilst, 2018.gada laikā VP Latgales reģiona pārvaldes Ludzas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki, kriminālmeklēšanas pasākumu rezultātā, sešu uzsāktu kriminālprocesu ietvaros kopumā konfiscēja 12 nelikumīgi glabātus šaujamieročus un 65 munīcijas vienības.

Valsts policija atgādina, ka saskaņā ar Krimināllikuma 233. panta 2.daļu, par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas