Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Raimonda Paula māsai problēmas nokļūt savā dzīvoklī

© Ekrānšāviņš no Youtube

Latviešu tekstilmāksliniece, komponista Raimonda Paula māsa Edīte Pauls-Vīgnere pirms kāda laika vērsās pie sava nama apsaimniekotāja ar lūgumu pie ieejas kāpnēm ierīkot margas, lai iekļūšana ēkā un izklūšana no tās būtu drošāka, vēsta "4.studija".

Viņa namā ir dzīvojusi 40 gadus, godīgi veikusi visus maksājumus, tāpēc uzskata, ka šāds lūgums pēc margām nav nekas ārkārtējs. Namu apsaimniekotājs veica iedzīvotāju aptauju par margu ierīkošanu. Izmaksas būtu 230 eiro. Bet lēmums bijis māksliniecei nelabvēlīgs, vairums bija pret.

Viņa stāsta, ka arī brālis, nākot ciemos, skumji allaž nopušas, ieraugot trepes bez margām. Viņa uzsver, ka senioriem pat daži pakāpieni var sagādāt grūtības un ja nav kur pieturēties, tad tas kļūst par īstu pārbaudījumu.

Namu apsaimniekotājs raidījumam norāda - ja vairums iedzīvotāju ir pret, neko nevar darīt.

Mākslinieces sāpi sadzirdēja viņas draudzene Dzintra Vilks un rīkojās - no meža atnesa vētras nogāztu zaru un ierīkoja margas. "Ja kaimiņi ņems nost, lai ņem. Es prasīto summu varu samaksāt pati," tā Edīte Pauls-Vīgnere. Raidījuma uzrunātā kaimiņiene saka, ka par veidojumu nav sajūsmā, lūgums apsaimniekotājam veikt jaunu aptauju, lai ierīkotu margus, kad iederas kopējā nama interjerā.