Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Par satiksmes negadījuma vietas atstāšanu draud sods

© Dmitrijs Suļžics/MN

Izrādās, ka atbildību par saskrāpētiem auto nevēlas uzņemties desmitā daļa no tiem, kas apskādē kādam citam piederošu automašīnu, piemēram, stāvvietā. Taču šiem šoferīšiem draud ne tikai paprāvs sods, bet arī tiesību atņemšana līdz diviem gadiem. Un gandrīz visos gadījumos policija vainīgo atrod, vēsta “360TV ZIŅneši”.

Braucot ārā no “Depo” stāvvietas, kāda "Audi" markas autovadītāja četras reizes saskrāpēja blakus stāvošo tumšo BMW. Izkāpa no savas mašīnas, redzēja skrāpējumus gan auto sānā, gan spogulī, bet otro šoferi pat nevēlējās gaidīt, vēsta “360TV ZIŅneši”.

Ar redakciju sazinājās sievietes draugs, informējot, ka “360TV ZIŅnešu" sagatavotais sižets ir nepatiess, jo sieviete ir sagaidījusi bojātās automašīnas vadītāju, nevis devsies prom kā apgalvots sižetā.

Policisti atzīst, ka gadījumos, ja vainīgais atrasts netiek, cietušais autovadītājs pats spiests apmaksāt savas mašīnas remontu, ja vien viņam nav KASKO polises.

Pēdējos gados statistika fiksē aptuveni četrus tūkstošus avāriju, kad vainīgais aizbrauc no notikuma vietas. Pērn, piemēram, Latvijā kopumā bija reģistrēti gandrīz 44 tūkstoši ceļu satiksmes negadījumu. Tas nozīmē, ka 10% no visiem negadījumiem autovadītāji pamet avārijas vietu.