Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Aizdomās par kukuļa pieņemšanu no ārvalsts transportlīdzekļa vadītāja IDB aizturējis divas Valsts policijas nodarbinātās personas

© Gints Ivuškāns /F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) janvāra nogalē aizdomās par kukuļa pieņemšanu aizturējis divas Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes nodarbinātās personas, aģentūru LETA informēja

Satiksmes uzraudzības jomā strādājošās VP nodarbinātās personas, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzībā, pieņēma kukuli no kāda ārvalsts kravas transportlīdzekļa vadītāja par izdarītā administratīvā pārkāpuma nenoformēšanu likumā paredzētajā kārtībā. IDB procesuālo darbību laikā atrada un izņēma naudu dažādu valstu valūtās vairāku tūkstošu eiro apmērā.

Abām VP nodarbinātajām personām piemērots aizdomās turēto statuss un tiesa, lemjot par drošības līdzekli, abām personām piemērojusi apcietinājumu. Savukārt ārvalsts kravas transportlīdzekļa vadītājam kriminālprocesā piemērots personas, kurai ir tiesības uz aizstāvību, statuss.

Vienlaikus pirmstiesas izmeklēšanā tiek vērtēta apcietināto VP nodarbināto personu saistība ar citiem kukuļošanas gadījumiem ceļu satiksmes uzraudzības jomā.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija šobrīd netiek sniegta.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

IDB ir iekšlietu ministra tiešā pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras funkcijās ietilpst atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījuši Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu (izņemot Valsts drošības dienestu) nodarbinātie, kā arī ar vardarbību saistītus noziedzīgos nodarījumus, kurus pildot dienesta pienākumus izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm vai Ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki.