"Tas ir force majeure"; Kalvītis par iespējamu gāzes līguma laušanu ar Krieviju

tautaruna.lv 11.aprīlis 2022, 15:13
 
Kaspars Krafts/F64
AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas" komentēja, ko Latvijai nozīmētu līguma laušana ar Krieviju par gāzes piegādēm.

Kā apstiprina arī A. Kalvītis, šobrīd ar Krieviju par gāzes spiegādēm noslēgts līgums līdz 2030. gadam.

A. Kalvītis norāda, ka līguma laušana ar Krieviju par dabasgāzes piegādēm būtu "force majeure".

"Jebkuri politiski lēmumi - izmantojam force majeure klausuli. Tātad, tas līgums vienkārši tiek lauzts politiski ietekmējošu faktoru dēļ. Tas nav mūsu - "Latvijas Gāzes" - vai citu komersantu labās gribas jautājums. Šobrīd tas nozīmē, ka šis līgums tiks lauzts politisku iemeslu dēļ," skaidro A. Kalvītis.

Jau vēstīts, ka iepriekš paziņojumā biržai "Nasdaq Riga" A.Kalvītis norādīja, ka lēmums aizliegt Krievijas dabasgāzes piegādes uz Latviju radītu enerģētikas krīzi un augstākas cenas klientiem.

Kalvītis uzsver, ka šajā sakarā ir jārunā par valsts subsidēto atbalstu mājsaimniecībām, ko Latvijas valdība sāka šā gada sākumā pie zemākas gāzes cenas. "Iestājoties un izpildoties likuma grozījumos paredzētajiem nosacījumiem, mājsaimniecībām piemērojams tarifs būs ievērojami augstāks. Pat pieļaujot, ka ir iespējama publiskā tirgotāja nomaiņa, klientiem tiks atstātas tiesības izvēlēties savu piegādātāju," viņš norāda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas