Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"airBaltic" ievieš pagaidu lidojuma galamērķa maiņas iespēju

© Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" uz laiku ieviesusi jaunus noteikumus, ļaujot pasažieriem, kuru lidojumi atcelti noteikto ceļošanas ierobežojumu dēļ mazāk nekā 14 dienas pirms izlidošanas, samainīt plānoto galamērķi uz kādu citu bez papildu maksas, informēja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede. 

Pasažieri, kuru lidojumus lidsabiedrība atcēlusi mazāk nekā 14 dienas pirms plānotās izlidošanas, ja Covid-19 dēļ ir noteikti ceļošanas ierobežojumi, varēs pārrģistrēt biļetes uz citu galamērķi un jaunu datumu bez papildu maksas. Jaunajam izlidošanas datumam uz mainīto galamērķi būs jābūt līdz 2020.gada 31.decembrim.

Plānots, ka šie noteikumi būs spēkā līdz 30.septembrim.

Tāpat "airBaltic" turpina klientiem piedāvāt lidojumu atcelšanas iespēju, saņemot pilnu atmaksu "airBaltic" dāvanu kartes formā, gadījumā, ja pasažieri vēlas atsaukt rezervāciju. Šī iespēja ir iekļauta "Business" un "Green classic" biļetēs, kā arī "Green" un "Green plus" biļešu īpašnieki to var pievienot rezervācijai biļetes iegādes brīdī par 19,99 eiro vienā virzienā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka pēdējos mēnešos lidsabiedrība ir spērusi vairākus soļus, lai palielinātu pakalpojumu elastību. "Tā palīdz aizvien vairāk pasažieriem gūt pārliecību, plānojot savus ceļojumus. Jaunie noteikumi attiecas uz klientiem, kuru rezervācijas ietekmējuši noteiktie ceļošanas ierobežojumi," viņš pauda.

Jau vēstīts, ka 2019.gada pirmajā pusgadā "airBaltic" pārvadāja 2,229 miljonus pasažieru, tostarp jūnijā - 528 449 pasažierus.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 91% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 9% akciju.