Rinkēvičs sola repatriēt arī tos iedzīvotājus, kuri atrodas Latīņamerikā un Jaunzēlandē

Portāls nra.lv 1.aprīlis 2020, 10:38
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sociālajā vietnē Facebook norādījis, ka ministrija turpina darbu, lai Latvijā būtu iespējams nogādāt arī tos valstspiederīgos, kuri atrodas tālākās valstīs.

Rinkēvičs uzsver, ka ministrija "nav aizmirsusi" par iedzīvotājiem ārpus Eiropas robežām, taču šajā gadījumā repatriācijas reisu norīkošana saistīta ar vairākām problēmām, kuras tiekot risinātas.

"Mūsu tautiešiem, kuri joprojām atrodas Latīņamerikā (Peru, Bolīvijā, Argentīnā un citur) un Jaunzēlandē- neesam par jums aizmirsuši, mani kolēģi kopā ar Eiropas Savienības pārstāvniecībām un dalībvalstu vēstniecībām attiecīgajās valstīs dara visu iespējamo, lai palīdzētu nokļūt jums mājās. Strādājam ar vietējām varas iestādēm, lai atrisinātu formalitātes un organizētu Eiropas Savienības repatriācijas reisus, ne viss norit gludi, bet ceru, ka visai drīz visas problēmas tiks atrisinātas un būsiet atpakaļ Latvijā," raksta ministrs.

Jau vēstīts, ka pēc Ārlietu ministrijas pieprasījuma un ar Satiksmes ministrijas atļauju pēdējo divu nedēļu laikā Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" veikusi 37 lidojumus un pārvadājusi vairāk nekā 2770 pasažieru uz un no Baltijas valstīm. Lielākais pieprasījums bija maršrutos no Londonas, Frankfurtes un Amsterdamas.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz 14.aprīlim ir izsludināta ārkārtējā situācija koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatības dēļ. Tostarp ir apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas