Brīdina par "viltus FaceApp" aplikāciju, kas var inficēt jūsu ierīces

tautaruna.lv 21.jūlijs 2019, 10:04
 
AFP/ SCANPIX
„Kaspersky” ir konstatējis viltotu lietotni, kas ir izstrādāta, lai maldinoši liktu lietotājiem domāt, ka tā ir sertificēta „FaceApp” versija, bet patiesībā inficē upuru ierīces ar reklāmprogrammatūras moduli, ko sauc „MobiDash”.

Kad šī lietotne ir lejupielādēta no neofciāliem avotiem un ieinstalēta, tā simulē kļūmi un tad tiek dzēsta. Pēc tam ļaunprātīgais modulis no lietotnes slepus paliek lietotāja ierīcē un rāda reklāmas.

„Kaspersky” dati liecina, ka pēdējo pāris dienu laikā ar šo problēmu ir saskārušies aptuveni 500 unikālo lietotāju un pirmie gadījumi ir pamanīti 7. jūlijā. Ir konstatēti gandrīz 800 moduļa modifikāciju.

„„MobiDash” saimnieki bieži slēpj savu reklāmprogrammatūras moduli populāru lietotņu un pakalpojumu aizsegā. Tas nozīmē, ka viltus „FaceApp” versijas darbība var pastiprināties, it sevišķi ņemot vērā simtiem cietušo tikai dažu dienu laikā."

"Mēs aicinām lietotājus nelejupielādēt lietotnes no neoficiāliem avotiem un instalēt ierīcēs drošības risinājumus, lai izvairītos no jebkādiem zaudējumiem,” norāda „Kaspersky” drošības pētnieks Igors Golovins.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas