Krievijā cilvēki masveidā mirst, saindējoties ar sidru

tautaruna.lv 10.jūnijs 2023, 18:20
 
Ilustratīvs attēls / Rūta Kalmuka/F64
Krievijā notikušas masveida saindēšanās ar alkoholisko dzērienu "Sidra kungs". Vietējie mediji jau ziņojuši par aptuveni 30 mirušajiem un vairākiem desmitiem cietušo. Ekspertīzē dzēriena sastāvā konstatēts metilspirts un toksiska viela etilēnglikols.

Jūnija sākumā vairākos Krievijas reģionos slimnīcās sāka ierasties cilvēki, kuri bija saindējušies ar alkoholu. Vēlāk izrādījās, ka viņi visi lietoja dzērienus no zīmola "Sidra kings", kas ražots Samaras reģionā.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem trīs Krievijas reģionos ir zināmi aptuveni trīs desmiti bojāgājušo, un upuru skaits ar katru dienu tikai pieaug. "Cietušo vidū ir 16 gadus veca meitene bārene. Viņa kopā ar māsu dzēra sidru," stāsta izmeklētāji.

"Tas ir ļoti biedējoši, divas intensīvās terapijas nodaļas ķirurģijas korpusā ir pārpildītas, un joprojām ir daudz izsaukumu uz neatliekamās palīdzības nodaļu. Naktī nomira pāris, vīrs un sieva. Tad vēl viens pāris - vīrs nomira, sieva ir ļoti smagā stāvoklī, un viņai ir tikai 50 gadu,” - žurnālistiem stāstīja vienā no slimnīcām.

Samarā aizturēts rūpnīcas īpašnieks, kurā tika ražots konkrētais dzēriens. Kā izrādījās, 32 gadus vecais vīrietis jau pērn tika iesaistīts administratīvajā lietā par sidra pārdošanu bez dokumentiem. Šobrīd dzēriens tiek izņemts no apgrozības visā valstī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:29

Jaunākās diskusijas