Rīgas ielās uzbrūk ārzemniekiem

tautaruna.lv 15.maijs 2023, 13:15
 
Ilustratīvs attēls / Vladislavs Proškins/F64
Naida noziegumi, kas balstīti uz cilvēku ādas krāsu, bieži paliek nepamanīti. Policisti uzsāk procesu par pārkāpumu, kā piemēram, vardarbību, taču sitienu iemesls paliek noklusēts. Pirms pāris dienām Dzirnavu ielā, Rīgā divi ārzemnieki tika sodīti par savu ādas krāsu, vēsta "Degpunktā".

Rīgas centrā uzdarbojas agresīvs skūtgalvju bariņš. Pirms pāris dienām dūri sejā saņēma kāds ārzemnieks - ēdiena piegādātājs, kurš brauca pa ielu ar divriteni. Uzbrukums tika nofilmēts un publicēts sociālās tīklošanas vietnē, ar šķietamu nolūku lielīties par padarīto.

Izrādās, sišanu bija redzējuši vairāki garāmgājēji, kuri par vardarbību nemaz nesajūsminājās. Ņemot vērā, ka piekautais ārzemnieks nerunā latviski un nepārzina iesniegumu aizpildīšanas kārtību policijā, līdzcilvēki to izdarīja viņa vietā. Diemžēl, iecirknī kurjera pieteikumu noraidīja jau nākamajā rītā, tāpēc iesaistījās Latvijas Cilvēktiesību centrs.

Latvijas Cilvēktiesību centra juriste Jekaterina Tumule informē, ka par notikuši ziņots Valsts policijas priekšniekam Armandam Rukam.

“Kad ziņojām par to, ka policija atteikusies ierosināt kriminālprocesu, tad viņi pārskatīja šo lēmumu. Te atzinīgi jānovērtē, ka policija ierosināja kriminālprocesu un cik mēs zinām - veic izmeklēšanu,” norādīja Tumule.

Likumsargi aizturēja piecu cilvēku grupu aizdomās par nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida un nesaticības izraisīšanu, bet policija plašākus komentārus atsakās sniegt. Juriste Jekaterina Tumule stāsta, ka iecirknis grasās izvērtēt to darbinieku rīcību, kuri atteica kriminālprocesa uzsākšanu.

Izrādās, “Bolt” kurjers no Kamerūnas nebija vienīgais skūtgalvju upuris. Tajā pašā dienā varmākas nogāza zemē kādu Indijas pilsoni un iepūta viņam sejā piparu gāzi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas