Randiņš Sabilē noslēdzas ar caurdurtu plaušu un uzbrukumu ar cirvi

Portāls nra.lv 31.marts 2023, 20:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Neizpratne, kāpēc krimināllieta nevirzās uz priekšu un vainīgie vēl joprojām ir uz brīvām kājām. Šādas pārdomas nomoka kādu vīrieti pēc smaga un dzīvībai bīstama uzbrukuma randiņa laikā Sabilē, vēsta "Degpunktā".

Cietušais Gundars notikušo sauc par slepkavības mēģinājumu ar iepriekšēju nodomu. Viņš stāsta, ka sieviete viņu ilgi aicināja ciemos, bet bērns sūtīja zīmējumus un tieši bērna dēļ arī atbraucis turp.

Ierodoties pie mīļotās, priekšā esot stāvējuši divi vīrieši. Viņi uzdevušies par sievietes aizstāvjiem. Tajā brīdi vēl nekas neesot liecinājis par dramatisko iznākumu jeb par to, ka sieviete vienā brīdī iesitīs Gundaram ar cirvi pa pakausi un kompanjoni sāks viņu spārdīt, lai aplaupītu. Kad noziegums bija izdarīts, Gundars atstāts mierā. Saprotot situācijas nopietnību un neskatoties uz būtiskajām traumām, Gundaram bija skaidrs, ka jāmetas bēgt.

Cietušais stāsta, ka bija zaudējis lērumu asiņu un tobrīd nespēja rīkoties.

Pie Sabiles autoostas kāds vietējais jaunietis Gundaram izsauca neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādi. Cietušais smagā stāvoklī tika nogādāts Kuldīgas slimnīcā ar galvas trepanāciju, lauztām ribām un kāju, kā arī ar caurdurtu plaušu.

Šobrīd, kā redzams, vīrietis ir atguvies, taču jūtas bažīgs par to, ka ierosinātā krimināllieta stāv uz vietas.

Gundars stāsta, ka izmeklētājs sola lietu risināt, bet nekas nevirzās uz priekšu. Cietušais stāsta, ka policijas darbinieks bija atbraucis pie viņa vienreiz pēc Jaunā gada, taču nekāda rezultāta nav. Arī nekādu dokumentu no policijas viņam nav, ne elektroniski, ne rakstveidā.

Vīrietis uzsver, ka šobrīd valsts policijas izmeklētāji darot visu, lai noildzinātu lietu. “Neesmu lietas kurā, ko man tālāk darīt, kāds būs tiesas lēmums,” viņš atzīst. Pēc Gundara teiktā, arī tā saucamās “konfrontācijas” nav, visu laiku to atceļ. “It kā teica, ka vēlreiz mani jānopratina, bet pratināšana ieilgst, neviens neko negrib risināt,” viņš neslēpj.
Valsts policija: “Pagājušā gada oktobrī Valsts policijā tika saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka medicīnas iestādē nogādāts kāds vīrietis, kurš guvis sistas brūces. Sākotnēji vīrietim bija ļoti spēcīgs alkohola apreibums un viņš nevarēja paskaidrot, kas noticis, taču likumsargi noskaidroja, ka viņš kopīgas alkohola lietošanas laikā guvis miesas bojājumus. Valsts policijas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un uz aizdomu pamata par miesas bojājumu nodarīšanu aizturēja sievieti. Valsts policija turpina izmeklēšanu kriminālprocesā - šobrīd izmeklēšanu apgrūtina tas, ka cietušais nelabprāt sadarbojas ar policiju. Lai nostiprinātu pierādījumus, cietušajam jāierodas policijā, kur likumsargi veiktu procesuālās darbības, jo šobrīd iesaistīto personu liecībās ir būtiskas pretrunas.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas