Arestēti "veselīga dzīvesveida" piekritēji, kuru jaundzimušais nomiris no badināšanas kūrēm

tautaruna.lv 31.marts 2023, 5:00
 
Pixabay.com
"Veselīga dzīvesveida" aizstāvjus Maksimu Lutiju un Oksanu Mironovu likumsargi Krievijā aizturēja dažas dienas pēc viņu mazuļa nāves.
Pēc Krievijas tiesībsargājošo iestāžu sniegtās informācijas, pāris mēnesi veco mazuli badināja, kas, iespējams, izraisīja viņa nāvi, vēsta Lietuvas TV3.
Pēc oficiālajiem tiesībsargājošo iestāžu datiem, mazuļa nāves cēlonis ir distrofija un pneimonija. Jaundzimušā novārgušais organisms nespēja tikt galā ar vīrusu. Tāpat tiek uzskatīts, ka vecāki nav laikus vērsušies pēc medicīniskās palīdzības.
Kā vēsta Krievijas mediji, O.Mironova jau grūtniecības laikā atteikusies no medicīniskās palīdzības un gaidījusi bērniņu pēc "saviem noteikumiem".
Dzemdības nenotika slimnīcā, bet gan īrētās telpās Soču kūrorta zonā.
M. Lutijs neesot ļāvus pietiekami biežu barot mazuli, norādot, ka viņam "pietiks ar saules gaismu". Kā stāsta Oksanas radinieki, viņa mēģinājusi pabarot savu bērnu, kamēr vīrietis neskatījās. Oksanas māte Gaļina Mironova apgalvoja, ka Oksanas vīrs, bijis apsēsts ar veģetārismu. Dzemdēt ārpus slimnīcas arī bijusi viņa ideja, ko viņš pats īstenoja - nolēma pieņemt dzemdības pats.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:16

Jaunākās diskusijas