Nežēlīga vardarbība Babītes vidusskolas pagalmā; vecāki šokēti

tautaruna.lv 26.janvāris 2023, 7:00
 
F64
Pirms nedēļas kāds pusaudzis Piņķos gulēja uz zemes Babītes vidusskolas pagalmā, saņēmis vairākus sitienus pa galvu un ķermeni. Par upuri krietni vecākos jauniešus aizdzina kaimiņš, vēsta "Degpunktā".
Kādu 15 gadus vecu puisi no Piņķiem ievilināja nežēlīgā slazdā. Vairāki par upuri vecāki jaunieši gaidīja pusaudzi Babītes vidusskolas apkaimē un uzsāka kautiņu.

Jaunieša piekaušana un apspļaudīšana nonāca sociālās tīklošanās vietnē “Tik Tok”. Uzbrucēju izkliegtā frāze angļu valodā “taisām “apology video”” tulkojas kā “atvainošanās video”. Proti, pazemotāju mērķis bija izspiest no upura lūgumu piedot par kādu nodarījumu.

Kadru fonā dzirdams kāds vecāks vīrietis, kurš no attāluma izkliedz pavēli vardarbību pārstāt. Tas bija kāds kaimiņš, kas ieraudzīja riebīgo ainu pa savas mājas otrā stāva logu. Viņš stāsta, ka nepaspēja notvert sitējus - skriet traucējušas čības.

Kad kaimiņš uzrunāja uz zemes gulošo, cietušo pusaudzi, viņš esot bijis pamatīgi apdullis, taču spējīgs piecelties un doties mājās. Upura mobilajā telefonā tikmēr pienāca vairākas agresīvas balss ziņas.

Kad piekautā pusaudža vecāki uzzināja par notikušo, viņi nekavējoties nogādāja dēlu slimnīcā. Vēlāk tika konstatēts smadzeņu satricinājums.

Likumsargi uzsāka resorisko pārbaudi un tad paziņoja par izmeklēšanā piemēroto pantu: “Saistībā ar konfliktu starp bērniem un iespējamu miesas bojājumu nodarīšanu Mārupes novadā ir uzsākts administratīvais process pēc Administratīvās atbildības likuma 12. panta.”

Pantā atrakstīts, ka vainīgajam, kas upurim nodarījis maznozīmīgus miesas bojājumus, piemērojams naudas sods no 225 eiro līdz pat 500 eiro apmērā. Par galējo lēmumu vēl spriež Olaines iecirkņa Kārtības policijas nodaļas darbinieki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas