Aculieciniece Rīgā pēc avārijas ierauga ko dīvainu

tautaruna.lv 27.decembris 2022, 3:30
 
F64
Sieviete kļuva par liecinieci satiksmes negadījumam. Kāda autovadītāja notriekusi gājēju, kura šķērso ielu tam neatļautā vietā. Meitene pēc sadursmes piecēlās un pēc īsas vārdu pārmaiņas ar šoferi, devās prom. Arī autovadītāja notikuma vietu pameta. Notikušais iemūžināts ar videoreģistratora palīdzību un rada daudz jautājumu, vēsta "Degpunktā".
Iesūtītajā video redzams, ka negadījums notika Ziepniekkalna ielā, Rīgas pievārtē, vietā, kur šobrīd aktīvi notiek remontdarbi. Aculiecinieces sašutumu raisa tieši autovadītājas rīcība pēc sadursmes.

“Sievietei, manuprāt, šajā situācijā noteikti vajadzēja izsaukt vismaz policiju vai ātro palīdzību. Tā meitene tak bija šokā, tādu kūleni apmetot. Viņa izkāpa ārā, “apčamdīja”, vai vispār viņa ir tiesīga “apčamdīt” cietušo? Man vienkārši tā situācija likās nepieņemama. Varbūt cilvēkiem būtu interesanti uzzināt kā šādā situācijā rīkoties? Es nedarīju neko, jo es pat nezinu vai man vajadzēja kādam zvanīt vai nevajadzēja zvanīt. Es vienkārši iedomājos, ja es būtu tās meitenes mammas vietā, es noteikti gribētu zināt, kas notika," saka aculieciniece.

Pēc sadursmes ar cilvēku, jāapstājas, notikuma vieta jāaprīko, kā arī cietušajam jāsniedz pirmā palīdzība, jāizsauc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi un Valsts policija, jāfiksē notikuma vietā notikušais. Nedrīkst atstāt notikuma vietu, jo vadītājs nav mediķis un nevar novērtēt cilvēka veselībai nodarīto skādi. To spēj tikai mediķis.

Situācijā, kurā autovadītājs pamet notikuma vietu un cietušais nav ievainots, vainīgais šoferis tiks pie administratīvā soda. Savukārt, ja cilvēks guvis jebkādus miesas bojājumus, autovadītājs iekulsies kriminālprocesā.

Ja negadījuma vieta nav pamesta, tad viegli miesas bojājumi ar kriminālprocesu nedraud.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas