Lielbritānijā iezīmējas satraucoša tendence nepilngadīgu bērnu vidū

tautaruna.lv 16.decembris 2022, 10:30
 
pexels.com
Lielbritānijā iezīmēja jauna satraucoša tendence. "Direct Line Motor Insurance" pētījumā atklājās, ka bieži vien automašīnu zādzības paveic nepilngadīgie, vēsta medijs "The Sun".

Pētījumā atklājās, ka Lielbritānija pēdējo trīs gadu laikā 1156 bērni, kas ir jaunāki par 18 gadiem, ir apsūdzēti transportlīdzekļu zādzībās.

Apdrošināšanas kompānijas apkopotajos datos ir redzams, ka lielāko daļu (53%) zādzību ir pastrādājuši jaunieši vecumā no 15 līdz 16 gadiem.

Pubertātes laikā pusaudži reizēm kļūst daudz nesavaldīgāki un nepaklausīgāki, taču interesants ir fakts, ka, lai arī tas ir mazs skaits, taču septiņi bērni vecumā no 11 līdz 12 gadiem arī ir veikuši tādas pašas zādzības.

Tajā pašā laikā trīs gadu laikā transportlīdzekļus ir mācējuši nozagt arī trīs 10 gadus veci bērni.

Pētījuma ietvarā viens no automašīnu zagļiem intervijā atzina, kāpēc pastrādāja noziegumu. Kā izrādā viņš to darīja ģimenes locekļu mudināts. Eksperti norāda, ka tas neesot nekāds retums, bērni bieži vien noziegumus pastrādā ģimenes locekļu mudināti.

Lorēna Praisa, "Direct Line" pārstāve: "Katru dienu vairāk nekā vienu automašīnas zādzību paveic bērns vai pusaudzis, tas ir bēdīgs mūsu sabiedrības atspoguļojums. Tas, ka 12 gadus vecus bērnus apsūdz transportlīdzekļu zādzībās, ir patiesi šokējoši."

"Direct Line" dati liecina, ka 2019. gadā par transportlīdzekļu zādzībām tika apsūdzēti 514 jaunieši, kas jaunāki par 18 gadiem. Pandēmijas dēļ apsūdzēto jauniešu skaits 2020. gadā samazinājās līdz 356 un 2021. gadā - 286.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas