Jaunumi Jelgavā nežēlīgi piekautās meitenes lietā

tautaruna.lv 6.oktobris 2022, 13:15
 
Ekrānšāviņš no video
Jelgavnieces un četru bērnu mātes cīņa par taisnīgu tiesu risinās jau kopš septembra vidus, kad viņas vidējai atvasei – 13 gadus vecajai meitai – vardarbīgi uzbruka par viņu vecāka pusaudze. Par spīti smagajam nodarījumam, policija nevēlējās izskatīt lietu Krimināllikuma ietvaros. Mātei nesen izdevies lēmumu veiksmīgi pārsūdzēt, vēsta "Degpunktā".

Pirms aptuveni trīs nedēļām vēstīts par situāciju Jelgavā, kur kādas piekautas pusaudzes māte kopā ar advokātu rūpīgi gatavojās pārsūdzēt policijas lēmumu. Likumsargi par vardarbīgu uzbrukumu nepilngadīgajai aprobežojās vien ar administratīvā pārkāpuma izskatīšanu.

Ar advokāta palīdzību sagatavojot argumentu un pierādījumu bāzi, cietušās meitenes mātei Laurai izdevās panākt, lai policija lietu izskata vēlreiz, šoreiz jau Krimināllikuma ietvaros.

Tika iesniegts iesniegums Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu. Prokuratūra diezgan operatīvi, izvērtējot lietas faktiskos apstākļus, pieņēma lēmumu par kriminālprocesa uzsākšanu un tālāku tās nodošanu izmeklēšanai Valsts policijai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:46

Jaunākās diskusijas