Jauns pavērsiens Pļavnieku traģēdijas lietā, kurā dzērājšoferis nogalināja mazo meitenīti

Portāls nra.lv 24.septembris 2022, 8:01
 
Vladislavs Proškins/F64
Pagājušā gada janvārī mamma un vecmāmiņa zaudēja savu meitu un mazmeitu traģiskā avārijā Pļavniekos. Sievietes ar bērnu gāja pāri regulējamai gājēju pārejai pie zaļās gaismas, bet tad tika notriektas. Šoferis no notikuma vietas aizbēga. Izdzīvoja tikai mamma un vecmāmiņa. Vainīgais dzērājšoferis savu sodu izcieš, taču šajā lietā bija vēl kāds iesaistītais, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Vainīgais “Mercedes” auto vadītājs, kurš alkohola reibumā notrieca gājējus un pie stūres bija sēdies bez autovadītāja apliecības, tika atrasts un notiesāts. Tuvākos 13 gadus viņš pavadīs aiz restēm.

Taču sākotnēji vīrieša pastrādātajā noziegumā atzinās kāds cits cilvēks - īstā vaininieka paziņa.

Tagad pienākusi arī viņa kārta atbildēt tiesā par vēlmi slēpt nozieguma izdarītāju. Kāds sods tika piespriests iespējamajam līdzinātājam, kurš sākotnēji maldināja likumsargus? Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Eiguka norāda, ka tiesa viņam piemērojusi apcietinājumu uz gadu un trīs mēnešiem.

Neviens sods neatgriezīs meitenītes dzīvību, taču jādomā, ka, pat ja pirmās instances lemtais tiks pārsūdzēts, līdzvainīgais tik un tā saņems adekvātu un taisnīgu spriedumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas