Pamatīgas nepatikšanas: Ulbrokā 13 gadus veci jaunieši nozog dārgu alkoholu

tautaruna.lv 8.septembris 2022, 13:15
 
Ilustratīvs attēls / F64
Četru jauniešu bariņš brīvo laiku pēc skolas izvēlējušies pavadīt nevis pildot mājasdarbus vai iesaistoties kādā interešu izglītības pulciņā, bet blakus novada ciemā, kur paspējuši “savārīt” pamatīgas nepatikšanas, vēsta "Degpunktā".
Nepilngadīgi jaunieši pirmdienas, 5. septembra, vakarā bija nolēmuši pabraukāties ar 51. autobusu, kura galapunkts ir Ulbrokā, Stopiņu novadā - pavisam netālu no veikala “Elvi”. Acīmredzot pusaudži šo veikalu zināja, un brauciens, visticamāk, jau bija izplānots.

Četru tīņu kompānijā bija divi puiši un divas meitenes, turklāt jaunākajam puisim bija tikai 13 gadu. Četrotnei, visticamāk, nebija nekādas nojausmas, ka viņi atrodas vietā, ko visu cauri diennakti novēro pašvaldības policijas darbinieki.

Policija uz situāciju reaģēja ātri un nodeva informāciju patruļas mašīnai, kas devās uz skvēru pie jauniešiem, taču četrotne bija nolēmusi grādīgos dzērienus turpināt lietot citā vietā un jau virzījās uz Rīgas pusi, steigā metoties uz autobusu un nepiemirstot kādu no stiprajiem dzērieniem, taču policijas darbinieki viņiem jau bija uz pēdām.

Policijas amatpersonas lūgušas jauniešiem izkāpt no autobusa, un, vaicājot, kam pieder alkohola pudeles, viens no jauniešiem norādīja uz draugu.

Jauniešiem tika veikta arī alkohola pārbaude, reibums konstatēts diviem pusaudžiem. Vienam 0,56, vēl vienam 1,16 promiles. Laupījums bija paprāvs - vairākas stiprā alkohola pudeles - tajā skaitā viskijs, šņabis un citi dzērieni, kuru kopsumma mērāma no 100 līdz 150 eiro. Jaunieši nogādāti pašvaldības policijas iecirknī, kur tālāk jau sagaidīta Valsts policija un arī bērnu vecāki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:32

Jaunākās diskusijas