"Ja tu esi latvietis – ej d**!" Agresīvs dzērājšoferis no soda cenšas atpirkties ar kukuli

tautaruna.lv 6.augusts 2022, 9:20
 
Ekrānuzņēmums/TV3/Degpunktā
Baldonē, vietējiem iedzīvotājiem, kopā ar policistiem izdevās pieķert dzērājšoferi, kādu pensionāru, kurš uzreiz pēc aizturēšanas kļuva agresīvs, sāka lamāt apkārtējos, policistus un mediķus, bet sastrādāto cerēja atrisināt, plātoties ar naudu, vēsta “Degpunktā”.

Sudraba krāsas “Golfs” ļoti tuvu, lēnā gaitā nobrauca garām ceļmalā novietotajiem auto, tadējādi “nopļaujot” braucamrīkiem sānu spoguļus. Dažos spēkratos tobrīd sēdēja cilvēki, tāpēc, pamanot, ka avārijas izraisītājs nemaz nestājas, bet grasās pamest notikuma vietu, cietušo auto saimnieki steidza ziņot likumsargiem. Kamēr policisti bija ceļā, vietējie arī rīkojās.

“Golfiņu” vadīja piedzēries pensionārs. Apturēt vīrieti aculiecinieki paspēja, pirms viņš izbrauca uz galvenās ielas un, iespējams, paglāba pārgalvi no daudz lielākām nepatikšanām.

Likumsargs: Kur tu šitāds brauc?
Vīrietis: Ej dirst!
Likumsargs: Sapratu. Tu esi slikts! Tev uzvārds ir [ uzvārds cenzēts]?
Vīrietis: Ko? [uzvārds cenzēts]. Ej dirst tu arī!
Kārtībsargs: Es arī, jā?
Vīrietis: Visi, lai iet!
RPP Baldones nodaļas vecākā inspektore Sintija Jurjāne stāsta, ka, uzdodot jautājumus transportlīdzekļa vadītājam, sākotnēji vīrietis neko nevarēja atbildēt, tāpēc likumsargiem radās iespaids, ka viņam ir veselības problēmas un uz notikuma vietu ir izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde, kā arī liecinieku sniegtā informācija par apskādētajiem spēkratiem nodota Valsts policijas Ceļu policijai, kas jau devās uz notikuma vietu.

Šķietami padarīt situāciju sev vēl nelabvēlīgāku, šķiet, nebija iespējams, bet aizturētais atrada veidu, kā tikt pie vēl viena kriminālprocesa. Seniors izdomāja policistiem piedāvāt piecu eiro lielu kukuli.

“Ja tu esi latvietis - ej dirst! Tu tagad mani gribi piekukuļot? Ej dirst,” lamājās pārkāpējs.

Mediķiem un ceļu policistiem ierodoties notikuma vietā, arī seniora piedāvātais kukulis pieauga summā un sasniedza jau divdesmit eiro.

Ilgstošu pārrunu laikā likumsargiem izdevās noskaidrot vīrieša personību, kā arī to, ka viņam nav ne derīgas transportlīdzekļa vadīšanas apliecības, nedz arī derīgas medicīniskās izziņas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:35

Jaunākās diskusijas