Ķengaragā 18 gadus vecu puisi atrod asins peļķē; ģimene lūdz palīdzību

tautaruna.lv 27.jūlijs 2022, 13:09
 
Vladislavs Proškins/F64
Rīgā, Ķengaragā smagus ievainojumus kautiņa laikā guva 18 gadus vecs puisis. Viņu guļam asinspeļķē atrada vietējie iedzīvotāji un mēģināja sniegt pirmo palīdzību. Šobrīd cietušā ģimene un likumsargi, kas uzsākuši kriminālprocesu, lūdz līdzcilvēku palīdzību un meklē konflikta aculieciniekus, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

25.jūlijā vakarā Liene kopā ar vīru pastaigājās pa Ķengaraga promenādi un sadzirdēja bļaustīšanos pie vienas no daudzstāvu mājām. Dzirdētais lika noprast, ka izcēlies nopietns konflikts. Sievietes vīrs devās skatīties, kas noticis, kad pamanīja uz viņu pusi skrienam jaunieti bez krekla, kas uz jautājumu, kas noticis, atbildēja, ka viņš zvana draugiem. Tālumā, pie Maskavas 268 mājas, korpusa 6, bija redzams uz zemes gulošs puisis.

“Galvas vietā bija liels asins bumbulis, acis bija aizpampušas, deguns bija zils, lūpās bija caurums, no kura tecēja asinis, tāpat arī no auss tecēja asins. Viņam bija šoks, mēģināja celties, vilka drēbes nost”, atminas Liene.

Citi apkārtējie jau bija sazinājušies ar mediķiem un līdz viņu ierašanās brīdim bija jāmēgina cietušo noturēt miera stāvoklī, sarunāties un nomierināt. Uzbrukuma brīdī ar puisi bija vēl divi draugi. Viens no viņiem bija ieslēpies krūmos ar, iespējams, lauztu roku, otrs jau pieminētais jaunietis, kurš skrēja zvanīt draugiem. Redzot, ka situācija nomierinājusies, abi pienāca pie cietušā un apkārtējiem izklāstīja savu versiju par notikušo.

“Nākuši garām jaunieši un uzbrukuši ne par ko. Mums jau pieaugušajiem skaidrs, ka nebija ne par ko. Gan jau vecas paziņas vai izbijis kāds konflikts. Tie saucieni liecināja, ka viņiem jau ir bijusi saruna”, stāsata Liene.

Vissmagāk ievainoto puisi sagaida deguna operācija un jādodas arī pie acu ārsta. Viņa māte saka lielu paldies visiem, kas palīdzēja dēlam uzreiz pēc kautiņa un izsauca mediķus - viņi izglāba puisim dzīvību: “Es ļoti lūdzu visus, kas redzēja trīs aizdomīgus vīriešus, kuri bija ģērbušies melnās drēbēs. Vienam bija sporta bikses ar baltām strīpām sānos, otrs bija šortos, trešais bija melnās drēbēs. Viņi skrēja Maskavas 268. mājas, korpuss pieci virzienā. Pāri tramvaja sliedēm, “Circle K” virzienā.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas