ASV nogalināta ukrainiete - aktīva Ukrainas aizstāve

tautaruna.lv 11.jūlijs 2022, 19:34
 
Pixabay
43 gadus veco ukrainieti, trīs bērnu māmiņu Jūliju Džeimsu-Dikinu - aktīvu Ukrainas aizstāvi - nogalināja viņas vīrs Kents Džeimss nošāvās un pēc tam pats nošāvās, vēsta fakty.ua.

Tas notika 6. jūlijā viņu mājās Teksasā. Policijas pārstāvis Džons Grifits vietējam televīzijas kanālam "ABC13" pastāstīja, ka likumsargus izsaucis laulāto kaimiņš, pie kuriem uzreiz pēc notikušā atskrējuši Jūlijas un Kenta pārbiedētie bērni. Viņi pastāstīja kaimiņam, ka "viņu tēvs ir asinīs" un "viņam steidzami vajadzīga palīdzība". Abiem laulāto brūču raksturs liecināja, ka Kents nošāvis Jūliju, pēc kā izdarījis pašnāvību. "Nav informācijas par to, kāpēc tas notika," sacīja Grifits.

Mirušās Džūlijas Džeimsas draugi stāstīja, ka sieviete ASV dzīvojusi aptuveni piecpadsmit gadus. Viņa aktīvi aizstāvēja Ukrainu un kopš 2014. gada viņa palīdzēja Ukrainas armijai. Pēc Krievijas armijas iebrukuma Ukrainā Jūlija savus vecākus no Ukrainas atveda uz ASV, turklāt viņa pati pastāvīgi devās uz Ukrainu aizstāvošiem mītiņiem. Amerikāņu žurnāliste Šellija Čaildersa filmēja reportāžu par Jūlijas patriotiskajām aktivitātēm.

"Jūlija ir dzimusi Mikolajavas apgabalā", stāsta mirušās ukrainietes klasesbiedrene un draudzene Ludmila. "Es joprojām nespēju noticēt, ka tas notika ar viņu . Džūlija ir precējusies ar šo vīrieti aptuveni 15 gadus - viņi ir kopā kopš viņa pārcēlās uz ASV. Kad viņi satikās (cik es zinu, internetā), Jūlijai no pirmās laulības bija meita. Tagad viņa jau ir pilngadīga, mācās Eiropā. Laulībā ar Kentu Jūlijai bija vēl divi bērni. Lerai tagad ir 13, bet Aleksam ir septiņi gadi. Neskatoties uz to, ka bijām draudzenes un tikāmies katru reizi, kad Jūlija ieradās Ukrainā, viņa par savu vīru daudz nerunāja. Sociālajos tīklos viņa nebija ievietojusi nevienu fotogrāfiju, kurā viņi būtu kopā. Pati Džūlija vienmēr bija nosvērta un mierīga, un pēc viņas uzvedības nekādā gadījumā nevarēja teikt, ka viņa ir nelaimīga. Gluži pretēji, viņai bija daudz hobiju un plānu. Man likās, ka ar vīru viss ir kārtībā. Bet, kad Jūlija Vecgada vakarā ieradās Ukrainā (šī bija viņas pēdējā vizīte), viņa paziņoja, ka šķiras. Es negribēju apspriest detaļas. Viņa tikai teica, ka tagad ir brīva un dosies tālāk".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas