Par 8 gadus vecas meitenes nāvi tiesās 12 cilvēkus

tautaruna.lv 17.jūlijs 2022, 9:44
 
F64
Austrālijā 12 reliģiskās kopienas locekļi tiks tiesāti saistībā ar astoņus gadus vecas meitenes nāvi, kura nesaņēma savlaicīgu medicīnisko palīdzību.

Elizabete Strusa nomira 7. janvārī mājā, kas, domājams, piederēja reliģiskajai kopienai. Meitene slimoja ar 1.tipa cukura diabētu, taču, kā noskaidrots izmeklēšanā, viņa veselu nedēļu pirms nāves nesaņēma insulīna injekcijas, neskatoties uz veselības stāvokli, kas strauji pasliktinājās, raksta portāls BBC.

Elizabetes vecāki - Džeisons un Kerija Strusi - jau tika notiesāti neilgi pēc viņas nāves par slepkavību, spīdzināšanu un nespēju nodrošināt bērnam nepieciešamus apstākļus. Tagad tiks tiesāti vēl 12 kopienas locekļi vecumā no 19 līdz 64 gadiem, kuri nepalīdzēja mirstošajai meitenei, teikts Kvīnslendas policijas paziņojumā.

Pēc policijas teiktā, visi kopienas locekļi lūdza par bērna izveseļošanos, nevis zvanīja ārstiem, un varas iestādes par meitenes nāvi informēja tikai nākamajā dienā pēc traģēdijas. "Es esmu policists 40 gadus un nekad iepriekš neko tādu nebiju redzējis," Austrālijas presei sacīja detektīvs Harijs Vatss.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas