Traģiskā avārija uz Liepājas šosejas: aculiecinieki atklāj detaļas

tautaruna.lv 11.jūlijs 2022, 13:04
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Smaga avārija piektdien pirms plkst. 12.00 notika uz Liepājas šosejas, Mārupes novada Jaunbļodniekos. Negadījumā iesaistītas piecas automašīnas, tostarp divi kravas spēkrati. Diemžēl vairāki cilvēki gājuši bojā, vēstīja raidījums "Degpunktā".
“Tikko atskrēju, biju palīdzēt negadījuma vietā. Uzlauzām durvis, viena sieviete iespiesta zem degvielas vedēja, zem mucas guļ bērns, bērnu sēdeklī, dzīvs. Vadītājs gāja bojā. Priekšā tur vēl viena mašīna grāvī. Tā, lūk, pavizinājās vieglie, braukāja, kamēr “atbrauca”, lūk rezultāts.”

Aculiecinieks, kas braucis aiz avārijā iekļuvušajiem spēkratiem, uzņēmis video. Vīrietis runā par “Volvo”, kas iespiests zem benzīnvedēja. Negadījuma vietā strādāja iespaidīgs skaits ugunsdzēsēju, kā arī piecas mediķu ekipāžas un vairāki policijas darbinieki.

Pēc sākotnējās informācijas, avārija ir notikusi apdzīšanas manevra laikā.

Aigars dzīvo netālu no negadījuma vietas un dzirdēja pamatīgus blīkšķus uz šosejas, tādēļ nāca skatīties, kas noticis. Arī viņš apdzīšanu min kā vienu no galvenajiem iemesliem avārijām, kas konkrētajā posmā notiek bieži un nereti ar smagām sekām.

Pēc sākotnējās informācijas, kas gan pagaidām nav apstiprināta, pārgalvīgo apdzīšanu veicis “Chrysler” šoferis. Viņš braucis garām kravas spēkratam, bet saprotot, ka nepagūs pabeigt manevru, mēģinājis tikt atpakaļ savā joslā. Tālākais jau novedis pie traģiskajām sekām. Bojā gājis “Volvo” vadītājs un grāvī iestūrējušā “Renault” šoferis. Mediķi uz vietas apskatījuši piecus cilvēkus, četrus no tiem nogādājuši ārstniecības iestādēs ar smagām un vidēji smagām traumām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas