Ķengaraga iedzīvotāji ceļ trauksmi; rajonā nav droši

tautaruna.lv 7.maijs 2022, 11:40
 
Ilze Zvēra/F64
Ķengaraga iedzīvotāji ir satraukti par savu spēkratu drošību, jo ievērojuši pēdējā gada laikā rajonā notiekam vienu zādzību pēc otras – automašīnām izsit stiklus, zog lukturus un spoguļus, vēsta “Degpunktā”.

Gints savulaik mācījās Valsts policijas koledžā, bet galu galā nolēma savu karjeru veidot citā nozarē. Tomēr skolas solā iegūtās zināšanas noder arī ikdienā. Vīrietis dzīvo Ķengaragā un pēdējo gadu viņa uzmanību pievērsušas zādzības no automašīnām. Novērojis, ka sociālo tīklu grupās un dažādos forumos cilvēki bieži dalās ar apskādēto spēkratu fotogrāfijām un ceļ trauksmi par to, ka rajonā noparkot automašīnas, nav droši.

Gints stāsta, ka Lokomatīves ielā 44. nedēļas nogalē spēkratam brutāli norauti un nozagi abi spoguļi. Visatļautības sajūta zagļiem šajā rajonā esot milzīga. Viņaprāt, ja rajona kartē ieliktu puntkus vietās, kur zādzības notikušas, punktu skaits būtu visai blīvs. Gints apliecina - iedzīvotāji ir satraukti par savu spēkratu drošību, taču arvien mazāk dzird, ka cilvēki cerētu uz policiju kā situācijas risinātāju.

Gintam ir jautājums, vai ir kāds operatīvais plāns, kā policijai novērst potenciālos zādzību riskus. Pēc viņa teiktā, tiesībsargājošajām iestādēm ir jāskaidro, kas ir tie grupējumi, kas zādzības veids. Viņaprāt, jābūt plānam, kā tās samazināt un pārtraukt.

Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2.biroja 2. nodaļas priekšnieks Sergejs Smirnovs stāsta, ka Ķengarags zādzību skaita ziņā neierindojas pirmajā vietā, kuru ieņem Teikas iecirkis. Teikas rajonā esot konstatētas 98 zādzības, bet Ķengaragā - 93.

Pēc viņa sacītā, policija dara visu iespējamo, lai noziegumus atšķetinātu un vainīgos notvertu, bet gribas lūgt arī iedzīvotājus, redzot aizdomīgus indivīdus vai personas, par kurām ir aizdomas, ka tās zagušas, ziņot policijai, lai tā var reaģēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas