Pārdaugavā vieglais auto milzu ātrumā ietriecas autobusā ar pasažieriem

tautaruna.lv 24.marts 2022, 20:30
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Mierīgs brauciens autobusā vairākiem pasažieriem Rīgā, Pārdaugavā, izvērtās pagalam nelāgi – blakus Botāniskajam dārzam sabiedriskais transports iekļuva pārgalvīga vieglā auto šofera izraisītā incidentā, vēsta “Degpunktā”.

Bērni ar skolas somām, pensionāri un citi, kam šodien nācās braukt 4. maršruta satiksmes autobusā, pulcējas pie neatliekamās palīdzības mediķu automašīnām, lai tiktu rūpīgi apskatīti.

Cietušie autobusā mēroja ceļu Imantas virzienā, kāds sēdēja krēslā, kāds stāvēja kājās, kad pēkšņi Dzirciema ielā, netālu no Jūrmalas gatves krustojuma, sabiedriskajā transportā milzu ātrumā, teju frontāli ietriecās kāds “Volkswagen”.

“Te es braucu pa savu joslu [rāda]. “Volkswagen” no tās puses. Mums arī kamerās piefiksēts, ka viņš izbrauca pretējā joslā, man frontāli. Es centos ar stūri manevrēt, lai samazinātu ātrumu, lai būtu pēc iespējas mazāk cietušo. Tik un tā cieta bērns un divi pieaugušie. Pirmais, ko izdarīju, izsaucu ātro palīdzību, pēc tam jau ziņoju policijai. Viņš brauca ar lielāku ātrumu par 20 kilometriem stundā, viņš apdzina abas joslas, mašīnas, kas brauca pa divām joslām, viņš dzina pa pretējo," saka autobusa vadītājs.

Mediķi oficiāli apstiprina, ka cietuši pieci cilvēki, visi ir satiksmes autobusa pasažieri. Gūtās traumas speciālisti vērtē kā vieglas, trim cilvēkiem palīdzība sniegta notikuma vietā, bet divus tomēr nācās vest uz slimnīcu.

“Volkswagen” šoferis, kas tomēr vēlāk uzradās, no notikuma vietas nekur nebija pazudis, vien pagājis nostāk, gaidot ceļu policijas ierašanos. Viņš “Degpunktā” pastāstīja, kā sanāca izraisīt visai iespaidīgo avāriju.

“Bija mašīna blakus manai mašīnai, es gribēju to vai nu apsteigt, vai nu braukt tai aizmugurē. Nolēmu apsteigt, pamēģināju, bet man nesanāca. Es pretēja joslā nebiju izbraucis, nesaprotu, kā tas sanāca, ja godīgi. Iznāk, ka ietriecos autobusā un mašīnu sameta šķērsām, un autobuss aizvilka uz priekšu. Paskatieties, kur mēs saskrējāmies, jūs varat pat nofilmēt! Redzat tās pēdas? Es biju savā joslā. Mēs te saskrējāmies, jo autobuss bija “izlīdis”, man nebija kur likties, jo mašīna bija labajā pusē.”

Uz jautājumu, kāpēc mašīnu gribēja apsteigt, atbildēja - ja godīgi, tad nav skaidrs. “It kā nebrauca lēni, es vienkārši “paātrinājos”, un tā “paātrinājās” līdz ar mani. Tāda stulba situācija,” viņš saka, apliecinot, ka salonā bijis viens un citu cietušo nav.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas