Policija atšķetina 7 gadus vecu slepkavību Garkalnē; kas notika?

tautaruna.lv 16.marts 2022, 14:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Izmeklējot pērn izdarītu slepkavību Ropažu novada Garkalnē, policisti aizturēja kādu vīrieti un sievieti un, šķetinot lietu, likumsargiem radās pārliecība, ka abi aizdomās turamie ir ar pieredzi kriminālajā pasaulē, tieši tāpēc pārskatīti vēl senāku neatklātu slepkavību materiāli un tas devis rezultātu, vēsta “Degpunktā”.

Pagājušā gada jūlijā policijas izmeklētāji nāca uz pēdām un aizturēja kādu 28 gadus vecu vīrieti un 30 gadus vecu sievieti par Garkalnē izdarītu slepkavību. Tika nonāvēta 59 gadus veca kundze ar mērķi nozagt viņas ietaupījumus.

Izmeklējot šo lietu, likumsargi atklājuši arī slepkavību, kas notika turpat Garkalnē pirms septiņiem gadiem.

2015. gada 11. decembra rītā Garkalnē žurnālists Aidis Tomsons, ejot pastaigāties, uzdūries nepatīkamam atradumam - bojāgājušai sievietei. Viņam uzreiz bija skaidrs - nelielajā mežiņā starp Garkalnes vidusskolu un dzelzceļu notikusi slepkavība.

Policisti toreiz notikuma vietā ieradās novēloti, un arī lietas izmeklēšana, lai arī notika aktīvi, pēc kāda laika nonāca strupceļā. Toreiz “Degpunktā” noskaidroja, ka bojāgājusī sieviete ir Garkalnes sociālās mājas iedzīvotāja Anna.

Pēc nepilniem septiņiem gadiem patiesība tomēr nākusi gaismā. Aizturot divus jaunus cilvēkus par 59 gadus vecas sievietes slepkavību pērn Garkalnē, izmeklētāji ievērojuši, ka noziegumu rokraksts ir līdzīgs.

“Te ir jāpiemin, ka tas ir neliels ciematiņš, tur daudzi cilvēki pazīst viens otru. Arī šajā gadījumā ar vienu no aizdomās turamajām personām cietusī bija vairāk pazīstama, viņi vispār bija kaimiņi, un otru arī zināja, bet tikai dēļ tā, ka tā ir neliela apdzīvota vieta,” stāsta Valsts policijas (VP) Slepkavību novēršanas un atklāšanas nodaļas priekšnieks Jevgēnijs Semjonovs.

Ļaundaru guvums pēc abām slepkavībām bijis ievērojams un tieši nauda bijis uzbrukumu mērķis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:12

Jaunākās diskusijas