Iedzīvotāji runā par traģisko avāriju Ādažos

tautaruna.lv 6.marts 2022, 18:14
 
Ekrānšāviņš
Šķietami perfekti izplānota autobusa evakuācija uz Tallinas šosejas pat ar satiksmes bloķēšanu 22. janvārī izvērtās traģēdijā. Ādažu novada pašvaldības policijas ekipāža, neapstādinot automašīnu, triecās cauri autoevakuatora nostieptajām trosēm. Pie stūres esošais inspektors zaudēja dzīvību. Saistībā ar traģisko notikumu raidījuma “Bez Tabu” redakcijā nupat vērsies kāds iedzīvotājs, kurš vēlas palikt anonīms.

Avārijā partneris un viens no autoevakuatora darbiniekiem guva traumas. Drīz vien atklājās, ka izdzīvojušais likumsargs bijis alkohola reibumā. Arī mirušais policists nebija skaidrā.

Garā jo garā iedzīvotāja vēstulē uzsvērts, ka Ādažu pusē strādājošajiem likumsargiem nudien nevedas ar “zaļā pūķa” apkarošanu. Tomēr laicīga rīcība varējusi laikus novērst traģēdiju uz Tallinas šosejas.

"2019. gadā ceļu policija pieķēra, dzērumā pie stūres braucot, Carnikavas novada pašvaldības policijas inspektoru Aivaru Grīnbergu. Viņam uz gadu tika atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības un viņš vairāk nevarēja pildīt inspektora pienākumus. Toreiz apbrīnojami toleranti pret notikušo attiecās Carnikavas pašvaldības policijas priekšnieks Gints Dzirkalis, kurš ne tikai nevēlējās inspektora grēkus izskatīt Ētikas komisijas sēdē, bet viņu klusi iecēla par lietvedi, kuram transportlīdzeklis jāvada nav.

Carnikavas pašvaldības policija pēc novadu reformas nu ir apvienota ar Ādažu pašvaldības policiju, un Gints Dzirkalis tagad ir priekšnieka vietnieks, bet dzeršanas intensitāte starp inspektoriem nav gājusi mazumā.

Šogad janvārī notika traģiskā avārija uz Tallinas šosejas, kurā bojā gāja viens Ādažu pašvaldības policists un traumas guva otrs policists, kā arī evakuatora darbinieks. Izdzīvojušais policists darba laikā darba pienākumus veicis visai pamatīgā reibuma stāvoklī.

Un šeit rodas jautājums - vai iepriekšējā inspektora-dzērājšofera saudzēšana no Ginta Dzirkaļa puses likumsakarīgi nav novedusi pie šīs - jau daudz smagākas - traģēdijas? Jo, redzot, kā tiek pasargāts cits policists, tas noteikti varēja vairot visatļautības un nesodāmības sajūtu arī citiem policistiem-dzērājiem.

Vai Ādažu dome un tās izpilddirektors zina par Ginta Dzirkaļa rūpjpilno attieksmi pret saviem padotajiem - alkohola mīļotājiem?

Jau visai sen novadā mēļo, ka arī pats Dzirkaļa kungs ir draudzīgās attiecībās ar zaļo pūķi, un tas varētu ietekmēt viņa spriestspēju attiecībā uz dzeršanu naskajiem kolēģiem.

Atbilstoši likuma ”Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 12.punktam, viena no pašvaldības policijas pamatfunkcijām ir cīņa ar žūpošanu. Bet, ko lai tagad domā paši Ādažu iedzīvotāji, redzot, ka cīņu zaudē arī tie, kuriem cīņa ar alkoholismu jāaizvada pirmajās rindās - paši pašvaldības policisti? Kādu pasākumu kopumu veiks Ādažu novada dome, lai no šādām nelaimēm varētu izvairīties turpmāk?"

Ādažu novada dome sola situāciju neizlaist vienkārši cauri pirkstiem, paužot gatavību turēt stingru dūri. Turklāt šis esot signāls arī citu pašvaldību policijām.

Jau šobrīd Ādažu novada pašvaldības policijas darbiniekiem pirms maiņas pieņemšanas esot jāveic alkohola tests izelpā. Turklāt negaidītas pārbaudes tiekot veiktas arī maiņas laikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas