Policija dodas uz vienkāršu izsaukumu, bet atrod Otrā pasaules kara ieročus

tautaruna.lv 28.februāris 2022, 20:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Kāds vienkāršs policijas izsaukums drīz vien pāraudzis operācijā, kurā iesasitīta pat specvienība, vēsta “Degpunktā”.

Vēlā darba dienas vakarā Reģionālās pašvaldības policijas dežūrdaļā atskanējis šķietami ikdienišķs izsakums, kāda daudzdzīvokļu nama pagalmā tiekot atskaņota skaļa mūzika un kāds trokšņojot, kas traucē vietējo mieru. Uz izsaukuma norīkots inspektors Sokoļenko ar savu pārinieku un drīz vien vīriem atklājies, ka norādītajā apkaimē tomēr valda pilnīgs klusums. Taču tā kā policisti zināja, ka izsaukumi uz šo vietu saņemti jau iepriekš, inspektori drošības labad nolēmuši pārbaudīt nelielo būvi no kuras iepriekš esot nākuši trokšņi.

Policija pa logu ieraudzīja personu, kas, iespējams, bezpalīdzības stāvoklī gulēja uz grīdas un nereaģēja. Šķūnis tika apsildīts ar katlu, kas pievienots gāzes balonam, turpat - arī degoša svece.

Šķūnī bija redzams dīvāns, virs kura atradās Otrā pasaules kara ierocis, bet aiz dīvāna - ieroča laidnis. Tā kā persona, kas bija iekšā, nereaģēja uz likumsargu centieniem pievērst uzmanību un nesteidzās atvērt durvis, tika izsaukti dienesti.

Sākumā izlemts uzlauzt durvis. Paveroties iekšā konstatēts, ka persona atrodas stiprā alkohola reibumā. Tālāk jau tika apskatīti ieroči un konstatēts, ka tie ir pakaļdarinājumi.

Rezultātā, stāsts, kurā bija iesaistīti vesels lērums dienestu, tā arī beidzies - bez kādām soda sankcijām vai aizturēšanām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:15

Jaunākās diskusijas