Kadagā notikusi asiņaina cīņa; ir bojāgājušais

tautaruna.lv 24.februāris 2022, 20:30
 
Aivars Ķesteris/F64
Smags noziegums pastrādāts Kadagā, kur divi vīrieši greizsirdības dēļ sastrīdējās un attiecības nolēma skaidrot dūru cīņā, taču kautiņa laikā viens no iesaistītajiem no kabatas izvilka nazi, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

Izlietota aptieciņa, policijas lentes un asins peļķe pie nama kāpņutelpas durvīm. Traģisko notikumu sekas uz asfalta un apkārt ēkai ir atrodamas līdz pat šai dienai. Viens no kautiņa ierautajiem no durtām brūcēm gāja bojā.

Taču asiņainā cīņa sākusies vēl augšējos stāvos, kur pēc apkārtējo teiktā dzīvoja viens no strīdniekiem.

“Četras ātrās palīdzības brigādes bija, arī pašvaldības policija, divas mašīnas, pēc tam vēl piebrauca klāt. Juceklis sācies koridorā. Viņš izsauca, teica, lai iziet ārā, gribēja parunāt,” stāsta vietējā iedzīvotāja.

No kaimiņiem var saprast, ka saruna īsti nenotika un nelūgtais viesis skaidroties ieradies jau sagatavojies, un, kad situācija eskalējās, no kabatas tika izvilkts nazis.

“Tā bija plānota slepkavība! Viņi nav kaimiņi. Sievietes dēļ tā sanāca. Kā veči saka, viss dzeršanas un “veceņu” dēļ sanāk, jā,” stāsta iedzīvotāja.

Sieviete, kuras dēļ vīrieši kāvušies, tobrīd esot bijusi turpat blakus dzīvesvietā. Viņa esot skrējusi lejā, kad kļuvis skaidrs, ka viens no iesaistītajiem ir smagi savainots. Izrēķināšanas tiešām beidzās bēdīgi, uz cīniņu izsauktais 43 gadus vecais vīrietis saņēma vairākus naža dūrienus.

Pāridarītājs pēc paveiktā nozieguma esot mēģinājis bēgt, taču viņu panāca izsauktie likumsargi.

Notikuma vietā tika aizturēts 1991. gadā dzimis vīrietis. Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu, proti, slepkavību. Notiek izmeklēšana un šobrīd izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju policija nevar sniegt.

Iedzīvotāji piebilst, ka aizturētais vīrietis arī iepriekš iesaistījies dažādos ķīviņos un konfliktos, viņš esot vietējais iedzīvotājs. Vai liktenīgajā dienā skaidroties viņš ieradās, būdams grādīgās dziras iespaidā, oficiāli vēl netiek atklāts. Tomēr, ja dzērums tiks pierādīts, tiesā tas būs vainu pastiprinošs apstāklis, tāpat kā iepriekšējie konflikti ar likumu. Aizturētajam draud cietumsods līdz 20 gadiem vai mūža ieslodzījums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas