Ogrē smagas avārijas dēļ kāda vīrieša dzīve mainās uz visiem laikiem

tautaruna.lv 16.janvāris 2022, 13:43
 
Ekrānšāviņš no video
Valsts policija jau ilgāk nekā trīs gadus nespēj atšķetināt ceļu satiksmes negadījumu, kur ogrēnietis Armands kļuva par pirmās grupas invalīdu un no jauna mācījās staigāt, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

2018. gada decembrī Armands, paklausot sievas ieteikumam, pie vetārsta pēc zālēm ģimenes mīlulim devās ar velosipēdu. Atpakaļceļā, kad līdz mājām bija atlikuši vairs tikai 850 metri, viņa ceļu esot aizšķērsojusi kāda automašīna. Riteņbraucējs tajā esot ietriecies un kritis.

Mašīna iegriezusies Preses ielā, kur ir tikai viena izbrauktuve - tā pati, pa kuru iebrauc. Armands stāsta, ka mašīnai ietriecies priekšējā pasažiera durvīs, tādēļ pārliecināts, ka autovadītājs sadursmi redzēja, tomēr izvēlējas negadījuma vietu pamest.

Kāds cits autovadītājs nolēma apstāties, lai palīdzētu Armandam, kā arī izsaukt palīdzību. Pēc īsa brīža notikuma vietā ieradās neatliekamās palīdzības mediķi, kā arī ceļu policijas brigāde. Likumsargiem, guļot zemē, Armands stāstījis, ka automašīna iebraukusi strupceļā, tomēr Armands ir pārliecināts, ka šī informācija tika ignorēta.

Iespējamais autovadītājs netika atrasts ne notikuma dienā, ne arī vēlāk. Kopš negadījuma pagājuši vairāk nekā trīs gadi, taču līdz pat šim brīdim Valsts policijas Ogres iecirkņa darbinieki nespēj ierosinātajā krimināllietā pieņemt kādu lēmumu.

Pēc negadījuma Armands tika aizvests uz slimnīcu Ogrē, pēc tam pārvests uz ārstniecības iestādi Rīgā. Viņam veiktas vairākas operācijas, noteikta pirmā invaliditātes grupa. Rehabilitācijas kursa laikā Vaivaros vīrietis no jauna mācījies staigāt. Šobrīd Armands pārvietojas ratiņkrēslā vai arī ar tehnisko palīglīdzekli.

"Bija pamatīgs trieciens. Gulēju zemē, sapratu, ka vairs nevaru piecelties. Jutu, ka galva ir gandrīz atdalījusies no ķermeņa. Man bija vairākas smagas operācijas, bija lauzts mugurkauls. Policija līdz pat šim brīdim nav spējusi atrast iesaistīto šoferi, kā tas var būt, ka policisti stāvlaukumā nevar atrast mašīnu, kurai ir silts motors, apskrāpētas durvis? Neticu, ka tagad viņi spēs kaut ko atrast, ja pagājis tik ilgs laiks," pauž Armands.

Kaislīgam makšķerniekam šobrīd jāaizmirst par savu vaļasprieku. Armands norāda, ka pēc negadījuma slimnīcā ieradās policiste, kurai bija pirmā dzirdēšana par to, ka jāmeklē automašīna. Līdzīga situācija bija vēl pēc vairākiem mēnešiem.

Šķērsielā, kurā iebrauca iespējamais vaininieks, uzstādītas vairākas video novērošanas kameras, taču no tām nav iespējams saskatīt negadījuma vietu. Valsts policija atsakās dalīties ar iespējamā vaininieka automašīnas attēlu.

Armands pieteicies OCTA Garantijas fondā, lai saņemtu kompensāciju par notikušo nelaimes gadījumu, tomēr apdrošinātāji atsakās šobrīd cietušajam izmaksāt kaut centu. Kā iemesls tiek norādīts, ka Valsts policijas Ogres iecirkņa darbinieki kategoriski atsakās apdrošinātājiem sniegt informāciju par negadījumu, kaut tik daudz kā Armanda sākotnējo paskaidrojumu.

Apdrošinātāji vairākkārt vērsušies policijā ar lūgumu ļaut iepazīties ar lietas materiāliem, lai lemtu par kompensācijas izmaksu. Likumsargi vienmēr atrakstījušies ar izmeklēšanas noslēpumu.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā norāda, ka citos gadījumos apdrošinātājiem ļauj iepazīties ar lietas apstākļiem, pat ja vēl turpinās izmeklēšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas