Vīrietis Jaungada naktī cenšas apzināti nodedzināt dzīvokli

tautaruna.lv 4.janvāris 2022, 20:31
 
Kaspars Krafts/F64
Kopīga Jaunā gada sagaidīšana četru cilvēku kompānijai beidzās ar iespaidīgu ugunsgrēku, skaļu skandālu un pamatīgi pabendētiem vietējo iedzīvotāju nerviem, vēstīja "Degpunktā".

Daudzstāvu namos, kuros dzīvokļi pārsvarā tiek īzīrēti, pastāvīgajiem iedzīvotājiem ar īrniekiem ilgas draudzības parasti neveidojas, jo grūti izsekot kurš un kad blakus miteklī ievācies un vai uz palikšanu. Arī šajā stāstā, kaimiņi viens ar otru nebija pazīstami, taču Jaungada svinību laikā notika satikšanās. Turklāt piespiedu kārtā un visai nemierīgos apstākļos.

“Pēc pulksten 24.00 naktī, kad sākās uguņošana, es pa telefonu runāju ar savu meitu. Es izdzirdēju tādus kā sprādzienus aiz savas sienas. Man pat meita pajautāja, kas man tur notiek? Es saku, ka manuprāt tur kaut kas sprāgst, bet varbūt man tikai izliekas,” stāsta kaimiņiene.

Taču neizlikās un blakus istabā tiešām kaut kas eksplodēja un pat aizdegās.

Ugunsgrēks izraisīts tīšuprāt un tā vaininieks kā pēcāk atklājās bija kāds greizsirdības mākts ciemiņš. Viņa reibums bija tik liels, ka viņš uzsāka dzīvokļa demolēšanu, kamēr sieviete ar diviem citiem cilvēkiem telpas pametusi, lai paslēptos. Mirkli vēlāk sievietes telefonā atskanējis zvans no neadekvātā vīrieša, kurš draudēja, ka nodedzinās dzīvokli.

Visa kompānija uzskrēja augšā uz devīto stāvu. Tobrīd liesmas pilnā sparā plosīja devītā stāva dzīvokli, platības ziņā sasniedzot 42 kvadrātmetrus. Kāpņutelpā izveidojās stiprs sadūmojums, tika apdraudēti blakus īpašumi.

No ēkas devītā stāva tika evakuēti astoņi cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts nepilnu divu stundu laikā un pēc ugunsgrēka likvidēšanas nebija iespējams noteikt vai dzīvoklī bija vai nebija uzstādīts dūmu detektors, jo dzīvoklis bija izdedzis. Iespējamais ugunsgrēka cēlonis ir neuzmanīga apiešanās ar uguni, bet precīzus iemeslus un apstākļus skaidros Valsts policija.

Iespējamais dedzinātājs sekmīgi aizturēts turpat pie nama durvīm. Manāmā reibumā viņš uzdevies agresīvi un pat izteicis draudus likumsargiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas