Kas zināms par auto un vilciena sadursmi Rēzeknes novadā?

tautaruna.lv 3.janvāris 2022, 13:09
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Rēzeknes novadā automašīna uzbrauca uz dzelzceļa sliedēm un tajās iesprūda. Apkārtēji ļaudis tā vietā, lai aizskrietu līdz pretimnākošajam vilciena sastāvam un pabrīdinātu mašīnistu par šķērsli uz sliedēm, parūpējās vien par to, lai iespaidīgā spēkrata un lokomotīves sadursme būtu iemužināta ar videokameru, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Šo incidentu aculiecinieki pamanīja un iemūžināja ap septiņiem pievakarē Rēzeknes novada Maltā. Spēkrats pilnībā bloķēja vilciena satiksmi, jo mašīna esot noslīdējusi no pārbrauktuves un iesprūdusi sliežu ceļos.

Kas nav mazsvarīgi, brīdī kad avāriju jau kāds filmēja, braucamrīkā sēdošie salonu bija pametuši. Lokomotīve, kas no sava ceļa burtiski noslaucīja šķērsli, mēroja ceļu no Rēzeknes uz Daugavpili.

“Audi” šoferi likumsargi sastapa turpat notikuma vietā, vadītājam palūdza uzrādīt dokumentus, pārbaudīts arī, vai nav lietots alkoholos. Reibums netika konstatēts, ar transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām arī viss bija kārtībā. Taču braucēja un apkārtējo rīcībā ir saskatāma virkne ar kļūdainajiem lēmumiem, proti, netika izdarīts viss, lai mašīnistu savlaicīgi brīdinātu par šķērsli uz sliedēm.

"“Pārbrauktuve ir aprīkota ar signalizāciju, signalizācija darbojas. Var teikt, ka mani personīgi pārsteidza, ka, lai arī apkārtnē bija cilvēki, vairāki cilvēki, viņi nerīkojās, neko nedarīja. Neatbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem, nenosūtīja cilvēku pretī vilcienam, lai padotu apstāšanas signālu. Iespējams, šāda rīcība varēja novērst negadījumu. Arī neizmantoja telefonu, kurš norādīts uz pārbrauktuves, uz signalizācijas staba, lai brīdinātu caur vilciena dispečeru to mašīnistu,”" Dainis Zvaners,LDz galvenais tehniskais inspektors.

Neoficiāli aprēķini liecina, ka laika bija gana daudz, lai savlaicīgi piezvanītu dispečeram un dotos gar sliedēm vilcienam pretī. Ceļu satiksmes noteikumos ir atrunāts, ka cilvēki jānosūta abos virzienos gar sliežu ceļu. Nepieciešams aiziet vismaz kilometru no pārbrauktuves, bet iespējams arī daži simti metru būtu pietiekami.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:28

Jaunākās diskusijas