Vairāki viltus vakcinācijas sertifikātu saņēmēji paši atzinušies; kas viņus sagaida?

tautaruna.lv 26.oktobris 2021, 12:00
 
Kaspars Krafts/F64
Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks skaidro, ko darīt cilvēkiem, kam gribas atzīties viltus sertifikāta saņemšanā, lai tagad varētu patiešām vakcinēties.
"Mums jau tādi gadījumi ir, cilvēki piesakās, atzīstas, nāk un nožēlo, un viss ir saprotams," kanāla TV3 rīta ziņu raidījumā "900 sekundes" stāsta A. Ruks.

A. Ruks norāda, ka kriminālprocesā ir noteikta kārtība, kā var atbrīvot cilvēku no kriminālatbildības un atzīmē, ka šādos gadījumos tas ir pēc izmeklētāja ierosinājuma.

"Protams, tas ir arī prokaratūras jautājums, bet tie mehānismi ir un mēs aicinām nākt un pieteikties. Tā ir cilvēka labā griba, tas ir atbildību mīkstinošs apstāklis, tā ir iespēja tikt atbrīvotam no kriminālatbildības," aicina Valsts policijas priekšnieks.

Jau vēstīts, ka saistībā ar iespējamu fiktīvu vakcināciju vai viltotiem sertifikātiem šobrīd visā Latvijā ir uzsākti teju 20 kriminālprocesi, kā arī vairākas resoriskās pārbaudes, bet situācija dinamiski katru dienu mainās. Visos procesos šobrīd notiek aktīva izmeklēšana. Katra saņemtā vai policijas fiksētā informācija tiek rūpīgi pārbaudīta.

Valsts policija atkārtoti aicina personas, kurām ir informācija par vakcinācijas fakta falsificēšanu, ziņot policijai. Tāpat pašas personas, kuras ir iesaistījušās šādās darbībās, policija aicina pašām labprātīgi pieteikties policijā un sadarboties ar izmeklētājiem! Atkarībā no konkrētas situācijas, ja personas aktīvi sadarbojas, palīdz atklāt šādus smagus noziegumus, tiks izvērtēta likumā paredzētā iespēja atbrīvot šādas personas no kriminālatbildības.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas