Traģēdija Inčukalnā: garāmbraucēji novēro baisu ainu

tautaruna.lv 25.oktobris 2021, 13:09
 
Vladislavs Proškins/F64
Siguldas pusē ceturtdien no rīta tika novērota visai baisa aina. Vairāki garāmbraucēji ziņoja par mirušu vīrieti ceļa malā, turklāt netālu no viņa redzamas divas avarējušas automašīnas un viena no tām – apgāzusies uz jumta. Pagāja vairākas stundas, līdz policija noskaidroja sarežģīto notikumu gaitu, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Inčukalnā ziņa par kāda vietējā iedzīvotāja bojāeju izplatījās lēni. 53 gadus vecais vīrietis, kas dzīvo, pēc apkārtējo teiktā - ”otrpus sliedēm”, bieži bija redzams braucot pa centru ar divriteni. Daži viņu atceras jau no bērnu dienām.

Traģiskais ceļu satiksmes negadījums notika agri no rīta, kad vēl bija tumšs. Garāmbraucēji plkst. 7.30 ziņoja mediķiem, ka autoceļa Inčukalns-Ropaži grāvī guļ divas vieglās automašīnas.

Riteņbraucēja mirstīgās atliekas atradās blakus abiem sadauzītajiem spēkratiem. Likuma sargi stāsta, ka sākotnēji situāciju bija grūti izprast. “Mēs atbraucam, stāv viena mašīna uz jumta, otra blakus, vēl velobraucējs. Nesaprotam, kā tas viss ir noticis,” norāda VP RRP Ceļu policijas bataljona komandieris Helmuts Staško.

Sarežģītā notikumu hronoloģija tapa skaidra pēc ilgas pierādījumu vākšanas, stāsta Ceļu policijas bataljona komandieris. Izrādās, abi spēkrati nokļuva grāvī nesaistīti viens ar otru, turklāt, ar zināmu laika intervālu.

“Braucot velosipēdistam pa lielceļu, ”Audi A6” pēdējā brīdī ieraudzīja un mēģināja, raujot stūri pa labi, izvairīties no sadursmes. Minēto mašīnu sameta. Sānslīdes variantā viņa apgāzās uz jumta. Burtiski, pēc minūtes vai nepilniem simts metriem, pretējā virzienā brauca mikroautobuss, kuru sāk apdzīt ‘’BMW” automašīna. Pēdējā brīdī ieraudzīja minēto velobraucēju un notikusi sadursme. Abas automašīnas un velobraucējs sanāca, ka atradās vienā negadījuma vietā,” norāda Staško.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:35

Jaunākās diskusijas