Slepenie kadri no šausminošas spīdzināšanas Krievijas cietumos

tautaruna.lv 12.oktobris 2021, 17:46
 
gulagu.net / Ekrānuzņēmums
Ir notikusi datu noplūde 40GB apmērā, video un fotoattēlos redzama neiedomājama ieslodzīto spīdzināšana, iespējams, Krievijas cietumos, raksta britu portāls mirror.co.uk.

Video materiāli ir daļa no noplūdušo datu kopuma, tie publiskoti vietnē gulagu.net, un ir saistīti ar Krievijas Federācijas Federālo drošības dienestu, kuru kādreiz vadīja Vladimirs Putins, un arī Krievijas cietuma iestādēm.

gulagu.net / Ekrānuzņēmums

Attēli un kadri no uzņemtajiem video, nodēvēti par “spīdzināšanas konveijera lenti” cietumos, kur tiek apgalvots, ka ieslodzītie tiek izmantoti, lai “salauztu” ieslodzītos vīriešus.

Krievija paziņojusi, ka ir atlaidusi piecas cietuma augstākās amatpersonas un uzsākusi kriminālizmeklēšanu par iespējamām spīdzināšanām un seksuāliem uzbrukumiem Saratovas apgabala cietumā.

Materiālu nopludināja kāds Saratovas cietuma bijušais ieslodzītais - baltkrievu programmētājs, kuru izmantoja, lai papildinātu videoklipu sēriju, kas filmēta cietuma videokamerās.

Programmētājs, kurš tagad ir atbrīvots un meklē politisko patvērumu Rietumos, pavairoja video materiālus un izveda tos no Krievijas.

Vladimirs Osečkins, kurš vada gulagu.net, sacīja: "Mēs viņu saucam par mūsu baltkrievu Snoudenu."

Tā bija “pirmā reize, kad cilvēktiesību aizstāvji ir ieguvuši tik spilgtu informāciju, kas pierāda spīdzināšanas sistēmisko raksturu Krievijā”.

Osečkins apgalvo, ka ir pierādījumi, ka Krievijas ieslodzījuma vietās likuma sargi ir spīdzinājuši un izvarojuši 200 ieslodzītos, bet 40 no tiem redzami video materiālos.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sacīja: “Ja tiek apstiprināts šo materiālu autentiskums, tad, protams, tas ir iemesls nopietnai izmeklēšanai.’’

Lielākā daļa no video redzamajiem kadriem ir tik šausminoši, ka tos pat nepublicējām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:08

Jaunākās diskusijas