Stelpes pagastā notikusi avārija ar traģiskām sekām

tautaruna.lv 20.septembris 2021, 18:30
 
Aivars Ķesteris/F64
Traģisks ceļu satiksmes negadījums noticis piektdien rīta agrumā uz grants ceļa, vienā no krustojumiem Stelpes pagastā. Kravas un apvidus spēkratu sadursmē bojā gājis viens no vadītajiem, 55 gadus vecs vīrietis, vēsta raidījums "Degpunktā".

Baltā ”Volkswagen” mikroautobusa stūrētājs, īsi pirms plkst. 9.00 brauca pa lauku ceļu, kas savieno Bausku un Vecumniekus - kravas kastē tika vesti apmēram sešdesmit dažāda tilpuma gāzes baloni.

Tuvojoties krustojumam ar autoceļu Iecava - Stelpe, visticamāk, braukšanas ātrums netika būtiski samazināts, jo konkrētajā vietā ”Volkswagenam” bija priekšroka.

Spriežot pēc spēkrata bojājumiem - pieļaujams, ka tas jau gandrīz bija šķērsojis ceļu sazarojumu, taču pēdējā brīdī automašīnai sānā, aizmugurējā virsbūves daļā ietriecies ”Toyota” apvidus auto.

Ka liecina sākotnēja informācija, 17. septembrī, Bauskas novadā, Stelpes pagastā, autoceļa Bauska - Linde un Iecava - Stelpe krustojumā, 2001. gadā dzimis jaunietis vadīja automašīnu ”Toyota Land Cruiser” un nedeva ceļu pa galveno ceļu braucošam kravas transportlīdzeklim ”Volkswagen LT 55”, tā rezultātā notika sadursme.

Apskatot ”Voklswagen” virsbūvi tiek pieļauts, ka spēkrats apgāzies uz sāna, kā arī no kravas kastes, uz ceļa izbiruši vairāki gāzes baloni. Jāpiebilst, ka šajā ceļa posmā nav liela satiksmes intensitāte, taču īsi pēc sadursmes ceļmalā sastājušies teju visi, kuriem nācās braukt pa minēto posmu un ļaudis skrējis pie samīcītā kravas busiņa, lai līdzētu tā šoferim.

Vienlaikus zvanīts arī atbildīgajiem dienestiem, tā skaitā arī ugunsdzēsējiem glābējiem, jo gaisā valdīja īpatnēja gāzes smaka un tika pieļauts ka kāds no baloniem trieciena rezultātā deformējies un notiek noplūde. Zināms, ka kamēr ekipāžas bijušas ceļā, līdzcilvēki bija konsultējušies ar mediķiem telefoniski, sekojot norādēm kā pareizi sniegt smagi cietušajām pirmo palīdzību un faktiski veiktu atdzīvināšanas pasākumus.

“Palīdzības sniegšanā bija iesaistītas trīs mediķu brigādes, tostarp arī ārstu speciālistu brigāde. Viens cietušais bija kritiski smagā stāvoklī, negadījumā guvis smagu politraumu, bija bezsamaņā. Mediķi veica atdzīvināšanas pasākumus, bet diemžēl cilvēka neizdevās glābt. Pārējie negadījuma iesaistītie - nebija guvuši traumas un medicīniskā palīdzība šajos gadījumos nebija nepieciešama,” norāda NMPD pārstāve Inga Vītola.

Informācija par gāzes noplūdi guva apstiprinājumu, kad adresē ieradās ugunsdzēsēji. Vienam no baloniem, krišanas rezultātā deformējies ventilis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas