Sēdēja uz krēsla ar ķermenī iedurtu nazi; kaimiņi atstāsta baisos skatus pēc slepkavības Kalnciemā

tautaruna.lv 17.septembris 2021, 14:30
 
Kaspars Kuhaļskis/F64
Kalnciemā savā dzīvoklī atrasts noslepkavots saimnieks. 57 gadus vecais kungs tika vairākas reizes sadurts ar nazi, taču vainīgais pēc nozieguma izdarīšanas paspēja aizlaisties, ziņo raidījums "Degpunktā".

Vīrietis nekustīgi sēdēja uz krēsla savā virtuvē, nokāris galvu, un no mugurpuses bija redzams medību naža spals, bet asmens bija iedurts ķermenī, sirds apvidū. Tā asinis stindzinošos brīžus atceras vietējais iedzīvotājs, kas caur puspavērtām durvīm vēroja notiekošo kaimiņa dzīvoklī, kad pagalmā sabrauca kupls skaits policistu un neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Drīz vien kļuva skaidrs, ka vīrietis miris, apstiprinājumu sniedza arī ārsti. Izmeklētāji notikuma vietā dežurēja vairākas stundas, apskatot bojāgājušā dzīvesvietu. Fakts, ka pastrādāts smags noziegums, bija acīmredzams.

Kaimiņi atceras, ka likumsargu rosība nozieguma vietā, kā arī visā Kalnciemā bija vērojama visas dienas garumā. Kā atklājās, ne bez iemesla. Īsā laikā, proti, tajā pašā dienā, vainīgo meklēšanas pasākumi nesuši augļus, un policistiem aizdomās par nozieguma izdarīšanu izdevās aizturēt divus vīriešus, Kalnciema iedzīvotājus. Atklājās, ka 38 un 48 gadus vecie vīrieši bija ciemojušies pie 57 gadus vecā kunga un kopā dzēruši.

Zināms, ka vienam no vīriešiem jau ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet otram noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Abi policijas redzeslokā nonākuši ne pirmo reizi un agrāk jau bijuši tiesāti.

“Par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu, proti, slepkavību. Par minēto noziegumu var tikt piemērots mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem,” norāda Valsts policijas Zemgales reģiona pārstāve Dace Kalniņa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas