Pļavniekos avārijā iekļūst sabiedriskais autobuss ar pasažieriem

tautaruna.lv 30.augusts 2021, 19:30
 
Kaspars Krafts/F64
Pļavniekos, Lubānas ielā, īsi pirms plkst. 13.00 notika avārija, kurā tika iesaistīti divas automašīnas un uzņēmuma ”Rīgas satiksme” pasažieru autobuss. Negadījuma apstākļi ir visai neparasti, turklāt vadītāji sniedz pretrunīgas liecības, vēsta TV3 raidījums ”Degpunktā”.

Acīmredzot ar divām joslām ”Honda” automašīnas vadītājam 27. augustā Lubānas ielā, pie krustojuma ar Andreja Saharova ielu, bija par maz, un vadītājs, veicot savādu manevru, iebrauca pretējā virziena joslā, aizķerot sastrēgumā stāvošu ”Ford” spēkratu un pasažieru autobusu. Tieši sadursme ar pēdējo, lielāko no transportlīdzekļiem, radīja situāciju, kas krietni apgrūtināja kustību apkārtējiem.

”Es vienkārši braucu pa šo līniju. Tieši pa līniju. Acīmredzot meitene man deva mājienu, ka tādēļ, ka līnija ir nesen uzzīmēta, riteņi laikam noslīdēja pa kreisi un aizķēra autobusu. Pa šo līniju braucu, jo tas man ir ieradums no Anglijas. Anglijā taču satiksme organizēta otrādi, un šeit sanāk arī es tā braucu,” savu versiju izklāta ”Honda” automašīnas vadītājs.

Vīrietis, kas intervijas laikā sēdēja pie ”Honda” stūres, apgalvoja, ka ir tās vadītājs un ka krustojumu šķērsoja, braucot taisni pa Lubānas ielu centra virzienā. Savukārt ”Ford” vadītāja, kurai ”Honda” uztriecās virsū, apgalvo, ka viss bija pavisam citādāk.

“Mēs stāvējām pie sarkanā. Sākumā viņš pagriezās pret mani, bet tad pret autobusu. Man šķiet, ka viņš nebija pie stūres. Es tiešām nezinu. Man automašīnā sēž bērns, un es no sākuma paskatījos uz bērnu. Bet viņš izkāpa no pasažiera puses,” stāsta ”Ford” vadītāja.

Apkārtējie, kuri redzēja notikušo, apgalvo, ka pie ”Honda” automašīnas stūres sēdējis kāds cits.

Notikuma vietā atbraukušajiem ceļu policistiem tagad būs jānoskaidro gan negadījuma apstākļi, gan arī jāpārbauda liecinieku informācija par to, kurš tad tomēr vadīja zilo ”Ford” automašīnu. Visticamāk, likumsargiem procesu spēs atvieglot sabiedriskā transporta videoreģistratoru ieraksti, kā arī video no blakus esošā tirdzniecības centra. Šajā negadījumā cietušo nav.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas