Latvijā ļoti neparastā veidā ieved kontrabandas cigaretes

tautaruna.lv 25.augusts 2021, 18:30
 
Raitis Plauks/F64
Nelegālu cigarešu plūsma no austrumiem Latvijas muitniekus un robežsargus sen vairs nepārsteidz, tomēr šomēnes kontrabandisti spējuši radīt izbrīnu kārtības sargu sejās. Par oriģinālu veidu, kā slēpt smēķus, parūpējies kāda kontrabandistu trijotne, vēsta TV3 raidījums ”Degpunktā”.

Kontrabandistu trijotne, organizējot cigarešu kontrabandu, pagrīdes biznesam piegāja visai radoši. Tā vietā, lai izmantotu slēpņus automašīnās, izdomāja neparastu risinājumu, kas pārsteidza pat Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbiniekus.

“Mums izdevās aizturēt personu grupu, kas ieveda Latvijas Republikā vairāk nekā trīs miljonus kontrabandas cigarešu. Interesanti bija, ka šīs cigaretes bija iestrādātas skaidbetona blokos. Pat mūsu skeneris nevarēja noteikt, vai šajos blokos ir cigaretes, tāpēc mēs pievērsām tam pastiprinātu uzmanību,” stāsta muitas policijā.

“Krava nāca šādā veidā no Baltkrievijas - jau pilnībā sagatavota un noformēta kā skaidbetona bloki. Šādā veidā noformēta, profesionāli iestrādāta cigarešu krava mums ir pirmā. Ir bijis kaut kas līdzīgs, kad cigaretes iestrādātas koka brusās,” norāda policijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas