Karostas pludmalē, kur zēns guva smagas traumas, veikta vietas norobežošana

Portāls nra.lv 28.jūnijs 2021, 17:38
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Liepājā, Karostas Rietumkrasta pludmalē apmēram 30 metrus no krasta ūdenī 1,2 metru dziļumā, atrodas sarūsējušas mucas ar robotām asām malām uz augšu, vēsta kāda sociālā tīkla "Facebook" lietotāja.

"Traumas dziļums 5cm, garums apm 10 cm. Sašūta rēta 3 slāņos, muskulis, saites mīkstie audi. Mums tas beidzās ar kāju, bet kadam tā var but galva, mugura, vēders!!! Nevienas zīmes, ka būtu bistami, vai nedrīkst peldēties NAV! Tur katru dien iet 100- tiem cilvēku , jo īpaši šai karstajā laikā," raksta sieviete.

Viņa piebilst, ka "blakus atrodas Windserfinga klubs "Rietumkrasts" . Policijā iesniegums ir uzrakstīts"!

Tikmēr vietējais medijs liepajniekiem.lv vēsta, ka pašlaik ar lentām norobežota vieta, kur bērns guva traumas.

Medijs vēsta, ka ar cietušā zēna mammu sazinājusies Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe. ”Viņa man piezvanīja un teica, ka par notikušo uzzinājusi no feisbuka. Tas gan ir ļoti interesanti, jo Pašvaldības policijai ir iesniegums un tai atbildīgajiem dienestiem bija jāziņo uzreiz.

Pašvaldības policijas nolaidība nav pieļaujama, tāpēc vēlamies to pārrunāt ar kādu no pilsētas domes pārstāvjiem,” pauž Mārtiņa mamma.

Liepājas Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Kaspars Vārpiņš šos pārmetumus gan noraida.

”24. jūnijā ap pulksten 14 zēna mamma vērsās dežūrdaļā ar iesniegumu. Uzreiz pēc tam policijas darbinieki sazinājās ar ostas Kuģu kustības dienestu, kas ieteicis pēc brīvdienām vērsties SEZ pārvaldē. Sazvanīts arī Komunālās pārvaldes dežurants, kas norādījis, ka izvērtēs iespēju pludmalē uzstādīt brīdinājuma zīmi,” pauž K. Vārpiņš, piebilstot, ka policisti negadījuma vietu arī apsekojuši.

Liepājas ostas apsardze pēc informācijas saņemšanas nekavējoties identificējusi negadījuma vietu un visu nakti to apsargāja, informē SEZ pārstāve L. Ratniece-Kadeģe.

Pārvaldes darbinieki kopā ar brīvprātīgajiem un atbildīgajiem dienestiem 26.jūnijā atkārtoti apsekojuši negadījuma vietu un ar bojām to norobežojuši. ”Pēc pirmatnējās apskates aptuveni 1,2 metrus zem ūdens atrodas trīs metāla mucas jeb bojas. Vienlaikus ostas apsardzes darbinieki turpina patrulēt, lai nepieļautu peldēšanos norobežotajā vietā. Liepājas SEZ pārvalde novēl zēnam ātru atveseļošanos un saka lielu paldies visiem tiem, kas nepalika vienaldzīgi, tai skaitā brīvprātīgajiem ūdenslīdējiem, ostas apsardzei un tehniskā dienesta vīriem,” 26. jūnija vakarā paziņojumā presei klāstīja SEZ pārstāve.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:04

Jaunākās diskusijas