Baisā ugunsnelaime Rojā: vietējie stāsta par notikušo

tautaruna.lv 22.jūnijs 2021, 15:03
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Rojas centrā pamatīgi pārbiedēja apkārtējos un lika pasvīst arī ugunsdzēsējiem – liesmas pa kādu saimniecības ēkas jumtu izplatījās ātri, ar katru minūti sasniedzot arvien lielāku platību, vēsta “Degpunktā”.

Visai biedējoša aina paveras Rojā dzīvojošajiem, pievakarē aizdegoties ēkai Selgas ielā. Liesmoja bijušās autoostas nams, kurā patlaban ir izvietoti daži veikali un blakus ēkai ir apdzīvota piebūve. Spriežot pēc video materiāliem, kurus iemūžinājuši daudzi apkārtējie, ugunsgrēka perēklis bija nama jumtā un liesmas draudēja izplatīties tālāk.

“Es tepat dzīvoju, tikai dzirdēju ugunsdzēsēju kaucienus, domāju, kaut kur deg. Izrādījās, ka tepat centra, desmit soļus no mājām,” stāsta vietējā iedzīvotāja.

Cīņa ar liesmām nebija viegla, atzīst ugunsdzēsēji glābēji. Lai arī tajā dienā bija bezvējš un ar ūdens ņemšanas vietām īpašu problēmu nebija - darbus apgrūtināja fakts, ka par postažu netika laicīgi ziņots.
Viena no grūtībām bija tā, ka bija novēlota pamanīšana, kā rezultātā ugunsgrēks izplatījās lielā platībā. Citi apgrūtinājumi notikuma likvidācijā nebija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:26

Jaunākās diskusijas