No Latvijas iedzīvotājas izkrāpj 6000 eiro; policijā vien pasmejas

tautaruna.lv 22.jūnijs 2021, 17:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Amanda decembrī sociālā tīkla platformā “Facebook” atsaucās sarakstei ar Eimonu Ahmedu. Vārds pa vārdam, un pavisam drīz sarakste pārcēlās uz “WhatsApp”. Ahmeds esot ASV dzīvojošs Īrijas pilsonis, kuram nu Turcijā nelikumīgi atņemta pase un nepieciešams no valsts izkļūt, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Sieviete atklāj, ka ar vīrieti regulāri sarakstījusies, kā arī sazvanījusies. To esot darījusi, lai praktizētu savas angļu valodas zināšanas. Sarakstes laikā abas puses apmainījušās ar dažādu informāciju, arī fotoattēliem.

Eimons Ahmeds sācis sievieti šantažēt un norādījis, ka publiski sievieti pazemos. To viņš bija iecerējis darīt, publicējot Amandas nosūtītos attēlus, kas esot profesionāli apstrādāti.
Tāpat sarakstes partneris draudējis nodarīt miesas bojājumus arī Amandas meitām, norādot, ka uzspridzinās Amandas automašīnu, kad viņa tur iekāps ar abiem bērniem.
"Šantāžas un draudu ietekmē no marta līdz maija beigām esmu samaksājusi aptuveni 6 000 eiro. Šantāžas un draudēšanas ir dažādas, tiek sūtītas sarunas, fotogrāfijas. Ja nemaksāšu naudu, tad sola to visu pārsūtīt maniem draugiem, darba kolēģiem. Kad es viņu nobloķēju, man sāka rakstīt uz e-pastu, arī uz darba e-pastu. E-pastā raksta, ka uzspridzinās mašīnu, ja nepārskaitīšu 500 eiro," pauž Amanda.
Amandai nācās iegādāties dāvanu kartes pasaulē populārā spēļu platformā ”Steam”. Tā tas turpinājās līdz brīdim, kad Amanda personu bloķējusi. Tas gan ļaundarus neapturēja. Viņi sāka komunicēt ar Amandas vecāko meitu, kā arī rakstīja dažādiem Amandas draugiem, darba kolēģiem.
"Zvanīju policijai, tur par mani pasmējās un pateica, ka tāpat neko nevarot iesākt. Es tik un tā uzrakstīju iesniegumu. Ja policija šim būtu uzreiz pieslēgusies, būtu iespējams iegūt plašu informāciju par šiem krāpniekiem, tomēr likumsargi to nedara. Latvijā šādi upuri vispār nav pasargāti - nekur nav publicēti šādu krāpnieku numuri, netiek aprakstīts, kā pareizāk rīkoties. Nav iespējams saņemt nekāda veida palīdzību," saka Amanda.
Andis Rinkevics, Valsts policijas Prevencijas nodaļas priekšnieks, visticamāk, ka šīs darbības veic noziedzīga grupa kādā trešajā pasaules valstī, piemēram, Indijā. Valsts policijas spēkos nav šos cilvēkus sodīt, kā arī esot nelietderīgi izlikt, tā teikt, ēsmas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas