Atklāj detaļas par sešu auto avāriju Ķengaragā

tautaruna.lv 27.maijs 2021, 18:30
 
Ekrānšāviņš no video
Seši bojāti auto un pieci cietuši cilvēki, turklāt viens no tiem šobrīd atrodas ļoti smagā stāvoklī. Tādas ir sekas naktī notikušajam negadījumam Ķengaragā. Aculiecinieki apgalvo, ka iemesls spraigajai avārijai bija jauniešu izklaides, proti, tie uz publiskā ceļā sarīkoja sacīkstes, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Vairāki negadījumā ierautie guvuši nopietnas traumas.

Vissmagāk gāja šā nu jau iznīcinātā ”Honda Civic” vadītājam, viņš tika iespiests automašīnas salonā, un talkā saukti ugunsdzēsēji glābēji, lai šoferi atbrīvotu no deformētajiem dzelžiem. Vēl viens aculiecinieks, vietējais iedzīvotājs, iemūžinājis smago negadījumu tikai mirkli pēc tam, kad tas bija noticis. No izmisīgajiem apkārtējo kliedzieniem var saprast, ka pēc sadursmes ”Honda” aizdegās.

“Lien ārā! Lien ārā! Ugunsdzēšamo, ugunsdzēšamo! Paņem ugunsdzēšamo, eu! Uguns aparāts. Dzēšamo,” izskanēja cilvēku saucieni notikuma vietā.

Kā īsti notika avārija un kāpēc incidentā iesaistītas tik daudz mašīnas, proti, seši vieglie spēkrati, “Degpunktā” apstāstīja kāds taksists, kas pats par mata tiesu paglābās no nelaimes.

“(DP: Divos vārdos, kas tur varēja notikt? Alkohols, ātrums, sacīkstes, pakaļdzīšanās?) Mazgadīgo sacīkstes. (DP: Sacīkstes? Vai jūs redzējāt, kā tā avārija notika?) Kā tieši tas bija, es neredzēju, bet viņi nogrieza man ceļu krustojumā ar Rušonu ielu. Es paspēju strauji ”aiziet” pa labi. Tajā brīdī pusmetra attālumā no manis ”aizlidoja” tas ”Honda Civic”. Aiz viņa uzreiz ”Volvo”. Mēs viņus panācām šeit. Burtiski pusminūte, un tas viss notika. (DP: Jūs teicāt sarkanais ”Volvo”?) Manuprāt, tas bija sarkanais ”Volvo”. (DP: Tas, kas stāv tur krūmos?) Kas stāv krūmos, jā. Un ”Civic” pirms tā. Tas ”Civic” mani gandrīz taranēja. Ja es nebūtu paspējis ”aiziet” pa labi, tad viņš iebrauktu manī. (DP: Vai jūs braucāt ar pasažieriem?) Pasažieris, jā. Viņš arī liecinieks, visu redzēja, savu kontakttālruni atstāja,” par notikušo stāstīja taksometra vadītājs.

No redzētā var pieļaut, kā sākotnēji, traucoties pa Lokomotīves ielu un šoferim netiekot galā ar ”Honda” vadību, aizķertas ceļmalā stāvošas mašīnas, divi ”BMW” markas spēkrati un viens ”Audi”, tālāk ”Hondu” inerce iesvieda pretējā joslā, kur spēkrats ietriecās stāvošā ”Fordā”. ”Volvo”, kas traucās pakaļ ”Honda Civic” automašīnai, lai izvadītos no sadursmes rāva stūri pa kreisi un nonāca krūmos, bet savu braucienu pabeidza, atduroties pret koku.

“Tur uzreiz bija bars ar cilvēkiem. Visi kliedza, īsti nevarēja saprast, kurš tieši. Viens tur bija bezsamaņā. Meitene tur sēdēja, viņai atvēra durvis, kaut kā viņu izvilka ārā. Seja nedaudz asinīs bija,” situāciju apraksta stāvvietas apsargs un aculiecinieks Pjotrs.

“Palīdzību kopskaitā notikuma vietā sniedza sešas mediķu brigādes - pieciem cietušajiem. Cietuši ļoti nopietni, traumas ir sākot no vidēji smagām līdz smagām,” norāda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme)

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:35

Jaunākās diskusijas