Policisti Rīgā izglābj sievieti ar maziem bērniem no bīstama vīrieša

tautaruna.lv 24.maijs 2021, 14:30
 
Dāvis Ūlands/F64
Galvaspilsētas policisti no patiesi bīstamas situācijas, vismaz uz kādu laiku paglābuši stāvoklī esošu sievieti ar diviem maziem bērniem, kurai bija pamats baidīties no acīmredzami neadekvātā, nu jau bijušā dzīvesbiedra, jo vīrietis vēlāk sācis draudēt likumsargiem viņus nosist, vēsta “Degpunktā”.

Ap pusnakti galvaspilsētas policistu palīdzību lūgusi kāda jauna sieviete ar diviem maziem bērniem, kura bija nonākusi visai neapskaužamā situācijā. Viņa, vēl pa dienu dodoties pastaigā, bija aizmirsusi sava dzīvokļa atslēgas, savukārt dzīvesbiedrs, ar kuru sieviete šobrīd šķiras, prombūtnes laikā piedzēries un vai nu vairs neatradās mājās, vai nu vienkārši izlikās, ka nav mājās un nelaida sievieti atpakaļ mājoklī. Turklāt sieviete izteica bažas, ka vīrietis nedrīkst lietot alkoholu, jo iedzēris, kļūst agresīvs un bīstams. Kad viņš esot iedzēris, draudot visiem apkārtējiem.

Tā kā arī uz policistu klauvējieniem neviens neatsaucās, kārtības sargi aicinājuši māmiņu ar bērniem uz patruļauto un lēmuši, kā rīkoties tālāk, kad negaidīti pie apvāršņa parādījies tas pats, iepriekš pieminētais dzīvesbiedrs, kurš tikai pēc vairākkārtējiem policijas aicinājumiem, tomēr atdevis sievietei dzīvokļa atslēgas un straujā solī devies prom.

Vīrietis draudējis aicinot policistus bijušajai dzīvesbiedrei no viņa nodot sekojošu informāciju: “Varat viņai nodot vienu slepenu ziņu. Es viņu nositīšu!” draudējis vīrietis.

Policija piedāvāja sievietei braukt uz krīzes centru.

“Es domāju, ka jā. Nav ko gaidīt. Man ir palicis nedaudz līdz dzemdībām, man gribas mierīgi iznēsāt bērnu. Ar visām dzīvokļa lietām, dokumentiem un mantām es varēšu tikt pēc tam skaidrībā. Nu, tas nav… Jūs [vēršas pie policijas] redzat kā? Un tagad, ja nebūtu jūs. Paldies, ka jūs atbraucāt. Es nezinu, kas būtu koridorī un iekšā dzīvoklī ar mani noticis,” likumsargiem teica cietusī sieviete.

Taču ar to viss nav beidzies, jo iereibušais dzīvesbiedrs drīz vien atgriezies un sācis draudēt arī policistiem, kā rezultātā inspektori pieņēmuši lēmumu vīrieti aizturēt - viņš saslēgts roku dzelžos un nonācis aiz restēm.

Aizturētā draudi nosist policistus un sievieti, kā arī nepārprotamā vēlme izlauzties no ieslodzījuma likusi uz notikuma vietu izsaukt papildspēkus, pēc kā viena no ekipāžām pārbiedēto sievieti un bērnus nogādājusi krīzes centrā, savukārt otra ekipāža vīrieti nogādājusi Valsts policijas iecirknī Gogoļa ielā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:25

Jaunākās diskusijas